royal canin

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Asia

01 sierpnia 2005, 16:51

hej
mam pytanko, weterynarz polecił mi dla kotki karmę royal canin i stwierdził,że nic więcej jej do jedzenia nie dawać.Czy macie opinię na temat tej właśnie karmy?Nie jest ona najtańsza ale nie jestem przekonana,czy tak na prawdę dobra,
dzięki
Gość

01 sierpnia 2005, 21:21

Royal Canin to jedna z najlepszych karm dla kotów, to mercedes wśród karm jak mówi lekarz mojego kota. Moim zdaniem jest świetna i bardzo wspomogła leczenie mojego kota gdy miał problemy urologiczne, naprawdę warta jest swojej ceny. Poza tym odpowiednio dobrana pozwala utrzymać kota w zdrowiu i dobrej kondycji. Jak kot jest zdrowy to jeśli karmisz go RC i ma stały dostęp do świeżej wody, to mu wystarczy. Można mu jeszcze podawać witaminy w zależności od potrzeb, ja mojemu podaję witaminy na zachowanie zdrowej skóry i sierści.
Osobiście uważam, że na odpowiednio dobranej karmie i szczepieniach nie ma co oszczędzać, leczenie bowiem o wiele dorożej kosztuje, nie mówiąc już o cenie (emocjonalnej) jaką się płaci patrząc gdy twój przyjaciel jest chory.

Serdecznie pozdrawiam :D
Joanna
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

03 sierpnia 2005, 15:51

podpisuje się czterema rękami pod odpowiedzia pani Joanny
Edyta

16 października 2005, 12:20

Witam,
mam pytanko co do karmy dla półtorarocznej kotki która nie wychodzi na zewnątrz, a bardzo mocno linieje. Myślę o Rojalu, ale nie wiem, która będzie odpowiednia? prosze o radę...
kasikz
Kontakt:

01 grudnia 2005, 10:19

Ja niestety nie mam dobrych doświadczeń z Royalem. Przed dwa lata karmiłam moje koty tą karmą, nic się nie działo. Teraz mój kot zachorował. Nie wiem czy powodem jest RC, nie chcę nieumyślnie psuć opinii o tej karmie, ale mam niestety podejrzenia co do jakości RC. Teraz karmię Acaną. Jest tańsza i moim zdaniem lepsza.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

01 grudnia 2005, 23:43

Edyta napisz jakiego masz kota to doradzimy
ODPOWIEDZ
  • Informacje