Witam.
Chętnie poznam opinie na temat duńskiej karmy Specific (tacki). Skład wydaje się przyzwoity i zachęcający (m. in. cztery rodzaje mięsa - wołowina, kurczak, wieprzowina, ryba, jaja, oleje: sojowy i rybny). Ciekawy jestem, jak to jedzonko sprawdza się w praktyce i czy kociastym smakuje
karma Specific
Polecam. Super karma. Mam 3-letniego persa niejadka. Do tej pory próbowałem różnych markowych karm /hill's, Royal/. Niestety, kot podchodził do miski i nie chciał ich jeść. Znajomy hodowca polecił mi SPECIFIC. Zadzwoniłem do dystrybutora, dostałem próbkę karmy. Byłem mile zaskoczony, gdy kot zaczął ją jeść. Zamówiłem karmę i od 7 tygodni mój kot je SPECIFIC FXD/sucha/ i FXW/mokra/. Nie ma, żadnych problemów skórno-żołądkowych. Gorąco polecam.
A jaka jest zawartość procentowa mięsa w tej karmie?
W innym sklepie internetowym znalazłam taki skład (Specific Cat Adult (tacka) FXW):
Zawartości procentowej poszczególnych składników nie podano, ale wygląda, że mięsa jest w niej sporo...Skład: wieprzowina, wołowina, ryba, jaja, witaminy, łuska nasion psyllium, składniki mineralne, celuloza, tauryna.
Analiza (na 100g): białko surowe 11.0, tłuszcz sur. 5.5, węglowodany 1.5, włókno surowe 0.6, wapń 0.17, fosfor 0.15, magnez 0.013, sód 0.11, kwasy omega-3 0.42, woda 79.7.
-
- Informacje
-