Witam
Jaka jest najlepsza karma z odkłaczaczem?
czy ktoś używa tej karmy- BOSCH Sanabelle Sensitive ? czy ja polecacie? czy należy ona do tych karm "gorszych" czy "lepszych" ?
I jakie karmy dla kastratów polecacie?
Karma dla persa
- kociaczek250
- Kontakt:
Witam!
Ponieważ masz persa, uwazam, ze powinnaś podawać mu karmę Royal canin spoecjalnie dla persów. Z pewnoscią ma w sobie jakieś srodki odkłaczajace. Jednakże, karma odkłaczajaca naprawdę niewiele daje, dlatego bardziej ci polecam podawannie kotu specjalnych środków na to, np. pasty Bezo-pet, ktora mozna kupić w Krakvecie.
Karmy Bosch nie próbowałam, wiec na to pytanie ci nie odpowiem.
Słyszałam, ze dobra jest karma biomill dla kotów otyłych i kastratow: http://www.krakvet.pl/biomill-light-05kg-p-469.html
Sama zastanawiam sie nad tą karmą.
Ponieważ masz persa, uwazam, ze powinnaś podawać mu karmę Royal canin spoecjalnie dla persów. Z pewnoscią ma w sobie jakieś srodki odkłaczajace. Jednakże, karma odkłaczajaca naprawdę niewiele daje, dlatego bardziej ci polecam podawannie kotu specjalnych środków na to, np. pasty Bezo-pet, ktora mozna kupić w Krakvecie.
Karmy Bosch nie próbowałam, wiec na to pytanie ci nie odpowiem.
Słyszałam, ze dobra jest karma biomill dla kotów otyłych i kastratow: http://www.krakvet.pl/biomill-light-05kg-p-469.html
Sama zastanawiam sie nad tą karmą.
Ja bym do tej pasty dodała jeszcze odkłaczacz Whiskasa (w pudełeczku z uszkami). Daje się 10 poduszeczek dziennie i jest spokój. Trochę drogo to wychodzi (pudełeczko 60 g 5-7 zł), ale warto. Dopiero dostając to zestawienie mój kot, który przecież długowłosy nie jest, nie wymiotuje kluchami z kłaków. A na piękną sierść polecam Royal Canin Pure Feline n01 - karmy z tej linii koty bardzo lubią i naprawdę im one służą. I podobnie jak Kociaczek jestem zdania, że karmy z odkłaczaczem nie spełniają swojej roli, szczególnie u długowłosych kotów.
Ostatnio zmieniony 12 października 2007, 10:42 przez ATA, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie mam takiego doswiadczenia w kotach,ale wiem ,ze niestety Royal Canin dla Persów ma identyczną skuteczność w odkłaczaniu,jak Arion dla kotów z długa sierścią.Mam kota Norweskiego -Leśnego,i ma dość długą sierść.Jak dotąd wspaniale się sprawdza karma którą mu podaję.
Whiskas o którym napisała ATA,jest naprawdę bardzo dobry.
Whiskas o którym napisała ATA,jest naprawdę bardzo dobry.
To może ja się "podepnę" pod temat i zapytam o inny produkt, ale z tej samej serii, a mianowicie o Whiskas Dentabits.ATA pisze: Ja bym do tej pasty dodała jeszcze odkłaczacz Whiskasa (w pudełeczku z uszkami). Daje się 10 poduszeczek dziennie i jest spokój. Trochę drogo to wychodzi (pudełeczko 60 g 5-7 zł), ale warto...
Czy jest równie dobry, jak ten odkłaczacz? Od jakiegoś (krótkiego) czasu daję mojemu futrowi po kilka sztuk dziennie, ale szczerze powiedziawszy z pewnym sceptycyzmem podchodzę do tego typu wynalazków. Czy ktoś stosuje te ciasteczka od dłuższego czasu i czy rzeczywiście są dobre na ząbki?
Sorki, że odbiegłem od głównego tematu.
Stosowałam to gdzieś przez rok i mój kociasty miał bielutkie ząbki, tyle, że on jadł tylko suche i był wtedy młodziutki, więc pewnie i bez tego takie by były Co innego starszy kot na "mokrym" Też jestem ciekawa opinii innychBorysek pisze: To może ja się "podepnę" pod temat i zapytam o inny produkt, ale z tej samej serii, a mianowicie o Whiskas Dentabits.
Czy jest równie dobry, jak ten odkłaczacz? Od jakiegoś (krótkiego) czasu daję mojemu futrowi po kilka sztuk dziennie, ale szczerze powiedziawszy z pewnym sceptycyzmem podchodzę do tego typu wynalazków. Czy ktoś stosuje te ciasteczka od dłuższego czasu i czy rzeczywiście są dobre na ząbki?
Nie zaszkodzi, bo to właściwie nie jest karma. Daje się tylko 10 kawałeczków na dzień-to naprawdę niewiele. Głównym składnikiem tych poduszeczek jest włókno, które ma za zadanie wymiatać sierść. O jakości tego dodatku może świaczyć jego cena - wychodzi ponad 90 zł za kg. Która, nawet najlepsza kocia karma tyle kosztuje?
- kociaczek250
- Kontakt:
Może ja odpowiem za Atę - uwazam, ze ciasteczka Whiskasa, podobnie jak mleko, są dobre (co może zapewnić cena; mleko Klara kosztuje 1,50 zł, a mleko whiskasa 4 zł). Obydwa rodzaje produktów podaję kotu od dłuższego czasu i jestem zadowolona.
-
- Informacje
-