Mam w domu kociaka ok. półrocznego (piszę "ok." ponieważ kociak jest ze schroniska, gdzie trafił z ulicy, a więc jego wiek jest szacunkowy). Kociak szybko dojrzał plciowo i zaczął już znaczyć teren (oraz podrywać moją kotkę), wiec pani wet. powiedziała, ze można go juz wykastrować. Zabieg będzie w sobotę.
Moje pytanie - czy po zabiegu zmienic mu karmę na bytową lub dla kastratów, czy podawać karme dla kociąt do ukończenia 1 roku życia?
z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam
karma dla b.młodego kastrata
a jaką karma go karmisz?
i na razie zostań przy tym jedzeniu
do kastracji - co najmniejAnonymous pisze:A jak długo powinno trwać to "na razie"
Pytanie Kornelii dotyczyło nie trzech dni do zabiegu a okresu od kastracji (czyli od wieku 6 mies.) do 1 roku. To bardzo młody kot więc jest dość istotne czym się go w okresie tak intensywnego wzrostu karmi. Dlatego to "na razie" jest dla mnie nadal niejasne.
Dzień dobry
Pan doktor chciał wiedziecc czy karmi go Pani dobrą karmą best choise jest to karma z najwyższej półki i moze być podawana aż do roku a później trzeba przejść na karę dla kastrowanych kotów.
Dziękuję
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Pan doktor chciał wiedziecc czy karmi go Pani dobrą karmą best choise jest to karma z najwyższej półki i moze być podawana aż do roku a później trzeba przejść na karę dla kastrowanych kotów.
Dziękuję
Pozdrawiam
Marzena Machnik
A dlaczego TRZEBA? Karmy typowo dla kastratow robi niewiele firm, a jak wiadomo, prawie kazdy kot domowy jest kastrowany. To by znaczylo, ze te ktore tych karm nie robia oszukuja klienta i w zasadzie powinny przestac istniec.Marzena pisze:Dzień dobry
Dziękuję
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Inna rzecz, ze po przesledzeniu ich skladu, mam powazne watpliwosci, czy to jest cokolwiek innego poza marketingiem.
Ps. Moj kot - kastrat, po karmie dla kastratow przytyl i mial krysztaly, wiec jak dla mnie to mit.
Pozdrawiam
-
- Informacje
-