jedzenie rano

Dyskuje na temat prawidłowego żywienia kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

13 maja 2009, 16:36

hej
gdzies czytalem ze
kotek powinien miec caly czas dostep do suchego w misce
a duzo ludzi pisze ze kot budzi go rano bo chce jesc wiec o co chodzi ?
Awatar użytkownika
Kasia i Maniuś

13 maja 2009, 21:39

Ja swoim od jakiegoś czasu chowam na noc jedzenie, a tylko dlatego, że Tiffka niezależnie jaka pora jak zje choć jedną chrupka musi wszystkim obwieścić.
Gość

13 maja 2009, 23:18

zalozylem ten temat i zadalem takie pytanie
bo duzo czytalem ze kot budzi nad ranem bo chce jesc
a w wiekszosci postow piszecie ze moze miec dostep do suchego caly czas
sam nie mam kota
mam psa :)
Awatar użytkownika
ania1985

14 maja 2009, 08:41

no bo np kot ma suche ale chce zebny mu rano ceremonialnie dosypac- nakarmic go osobiscie
albo jak np ja, rano, na sniadanko podaje saszetke
Gość

14 maja 2009, 14:15

a drogie sa takie saszetki? i czy som dla malych , i doroslych kotow?
czyli juz zawsze kot cie bedzie budzil rano bo bedzie chcial saszetke .. bo tak go nauczylas :lol:
Awatar użytkownika
ania1985

16 maja 2009, 17:38

wiesz no ja jestem skowronkiem, kot sie do mnie dostosowal z wiekiem i nawet jak wstaje o 5 to czeka na mnie do 6.30
ale tez i ja dostosowalam sie do niego, bo nie mam serca pospac do 9tej w ramach wyjatku gdy on wyczekuje na powitanie i karmienie i zabawe

ale tez nie potrafilabym tak spac, to inna sprawa;)
Awatar użytkownika
Isztar
Kontakt:

19 sierpnia 2009, 14:07

mój kot to nie może mieć na podłodze w misce jedzenia bo pies mu od razu zje, dlatego też miska stoi na blacie w kuchni (w każdej chwili może wskoczyć i zjeść), ale kot sam przychodzi i prosi o jedzenie. Nawet jak psa nie było a miska stała pełna na podłodze to nie chciał jeść...musi mieć świeżo nasypaną karmę i to obojętne czy sucha czy mokra...a śniadanie je ze mną, najczęściej biały serek (więc o poranku nie patrzy nawet do miski) :)
ATA

20 sierpnia 2009, 13:55

Isztar pisze:mój kot to nie może mieć na podłodze w misce jedzenia bo pies mu od razu zje, dlatego też miska stoi na blacie w kuchni (w każdej chwili może wskoczyć i zjeść), ale kot sam przychodzi i prosi o jedzenie. Nawet jak psa nie było a miska stała pełna na podłodze to nie chciał jeść...musi mieć świeżo nasypaną karmę i to obojętne czy sucha czy mokra...a śniadanie je ze mną, najczęściej biały serek (więc o poranku nie patrzy nawet do miski) :)
Mój kot też tak robi :wink: . W misce pełno, a kocisko się przymila żeby mu coś jeszcze dać. I potrafi robić to bardzo przekonywująco. Wystarczy, że dosypię dosłownie kilka chrupek, rzuca się na jedzenie, jakby cały dzień był głodzony. Tak sobie mnie wytresował :roll: Tobie chyba też to samo grozi :D
Awatar użytkownika
Isztar
Kontakt:

20 sierpnia 2009, 14:39

oj tak wiem coś o tym :) ma jeszcze taki zwyczaj że staje na tylnich łapkach i przednimi zaczepia aby mu dać coś ze stołu...a jak jest na obiad ryba to siedzi na krześle przy stole.

Niby to ludzie mają tresować zwierzęta ale one są chyba mądrzejsze i dają nam tylko takie poczucie że je 'tresujemy' a same dobrze wiedzą co robią :)
Awatar użytkownika
DanielP

24 sierpnia 2009, 21:30

Moj kot tez budzi mnie rano, aby dostać sniadanie - mimo ze ma pelna miske suchego. Ale nie uwaza suchego za wlasciwie jedzenie.
Prawdziwe sniadanie to jedzenie "mokre", a suche to takie tylko do podchrupywania. O suche nigdy sie nie upomni, nawet jesli miska byla by pusta. O mokre dopomina sie rano i w porze obiadowej.
Wiec kazdego dnia o 6 rano (a czasem i wczesniej) mam pobudke :)
Awatar użytkownika
ania1985

12 września 2009, 18:07

sparawa jets jasne, one lubia byc dopieszczane lub pokazywac kto tu rzadzi
nam sie wydaje tylko ze to my nimi rzadzimy:)
ODPOWIEDZ
  • Informacje