zdrowy kot, a karma na kamienie
-
Czy zdrowe koty mogą jeść karmę urinary? Są to koty 8 letnie, jeden z nich miał wyciągane kamienie z pęcherza. Nie jest możliwe specjalistyczną karmą karmić tylko jednego, bo koty jedzą razem z jednej miski. Czy w takim razie zdrowa reszta nie odniesie negatywnych sutków długotrwałego podawania takiego jedzenia?
Możesz spróbować podawać w osobnych miskach o wyznaczonych porach. Ja tak zrobiłam, kiedy jeden z moich zaczął dostawać c/d i wyszło. Cierpliwość i asertywność odniosły skutek.
Teraz koty automatycznie podchodzą tylko do swoich misek. Przyzwyczaili się nawet do tego, że jeden dostaję miskę z prawej ręki, a drugi z lewej.
Teraz koty automatycznie podchodzą tylko do swoich misek. Przyzwyczaili się nawet do tego, że jeden dostaję miskę z prawej ręki, a drugi z lewej.
-
koty są 4 i naprawdę nie ma żadnej możliwości ich rozdzielenia... Mieszkają z jedną osobą, której często nie ma w domu. Zawsze zostawia się im pełną miskę rano i dosypuje po powrocie wieczorem.
Powiem tak:
W badaniach nie potwierdzono szkodliwości zwiększenia podaży NaCl na zdrowe koty. ZDROWE. Natomiast nie pamiętam o ile w tych badaniach podwyższono podaż soli, ani też nie wiem jak dużo NaCl zawierają wspomniane karmy, ale podejrzewam, że ilośc soli w karmach urinary mieści się poniżej zakresu podwyższenia w tych badaniach.
Osobiście jednak preferował bym zachęcanie do picia innymi metodami niż karmienie słoną karmą. W szczególności suchą słoną karmą - choć faktycznie w przypadku długotrwałej nieobecności stanowi to problem.
W badaniach nie potwierdzono szkodliwości zwiększenia podaży NaCl na zdrowe koty. ZDROWE. Natomiast nie pamiętam o ile w tych badaniach podwyższono podaż soli, ani też nie wiem jak dużo NaCl zawierają wspomniane karmy, ale podejrzewam, że ilośc soli w karmach urinary mieści się poniżej zakresu podwyższenia w tych badaniach.
Osobiście jednak preferował bym zachęcanie do picia innymi metodami niż karmienie słoną karmą. W szczególności suchą słoną karmą - choć faktycznie w przypadku długotrwałej nieobecności stanowi to problem.