Witajcie!
Od dwóch miesięcy mieszka ze mną kocurek rasy pers. Od jakiegoś czasu, co kilka dni mi kicha. Pani wet powiedziała, że ta rasa tak ma i mam się nie przejmować, ale mimo wszystko trochę się martwię... Kichanie jest sporadyczne, może kocurek ma alergię? Jak to sprawdzić?
Z góry dziekuję za odpowiedzi:)
Kocurek perski- kichanie
Kot czasem kicha, człowiek też... Jeżeli nie ma zmian w jego zachowaniu (apatia, senność, brak apetytu itp) to pewnie wszystko jest ok. Jak rozumiem weterynarz widział kota i nie stwierdził nic niepokojącego.
Moje koty też czasem kichają. U Hani mieliśmy podejrzenie alergii i robiliśmy badanie krwi (chyba chodziło o granulocyty, ale nie chcę wprowadzać w błąd). Tyle, że moja kocina kichała codziennie po kilkanaście razy takimi salwami i zupełnie nie było wiadomo czemu...
Moje koty też czasem kichają. U Hani mieliśmy podejrzenie alergii i robiliśmy badanie krwi (chyba chodziło o granulocyty, ale nie chcę wprowadzać w błąd). Tyle, że moja kocina kichała codziennie po kilkanaście razy takimi salwami i zupełnie nie było wiadomo czemu...
tylko dokładne badanie odpowie na nurtujace Cię pytania
Witajcie:)
Kocurek ma rodowód (kupiony od hodowcy z papierami;)
Trochę łzawi, bo wyżynają mu się zęby, a właściwie wielkie białe kły:D
Nie palimy w domu, wychodzimy na balkon:)
Kocurek ma rodowód (kupiony od hodowcy z papierami;)
Trochę łzawi, bo wyżynają mu się zęby, a właściwie wielkie białe kły:D
Nie palimy w domu, wychodzimy na balkon:)
Ach te krótkie, persowe noski
Mozliwe,ze to łzy spływąjace do jamy nosowej. Ale badania krwi warto zrobić ( granulocyty kwasochłonne mogą coś "podpowiedzieć"). Warto tez skontaktować się z hodowcą. Na pewno ma doswiadczenie w persowych sprawach.
Mozliwe,ze to łzy spływąjace do jamy nosowej. Ale badania krwi warto zrobić ( granulocyty kwasochłonne mogą coś "podpowiedzieć"). Warto tez skontaktować się z hodowcą. Na pewno ma doswiadczenie w persowych sprawach.
-
- Informacje
-