Wydrapywanie ran na karku

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Awatar użytkownika
sunshain

02 września 2012, 13:12

Czasem tak się dzieje, że kot hodowlany musi zostać wykastrowany .... nie jest to jedyny i odosobniony przypadek
Gość

08 września 2012, 13:02

Katarzyna90 pisze:proponuje przełożyć sowje dobro materialne nad dobro zwierzka, który na pewno cierpi. Jeżeli kocha Pan/Pani te zwierzaki nie powinno to stanowić problem.
Może schowałaby pani te uwagi do kieszeni- nie zna mnie pani a sugeruje, że mam kotkę po to, by na niej zarabiać!!! :evil: Dla pani wiadomości- kotka ma 5 lat- miała 2 mioty!!!(a mogłaby mieć 3 mioty na 2 lata-tak mówią przepisy) jej córka ma 2,5- jeszcze nie rodziła !!!! Mam hodowlę psów- od 10 lat- przy swoim psie i 4 sukach miałam 5 miotów- 16 szczeniąt, z czego 2 są u mnie!!!!!Czy jeszcze będzie miała pani czelność coś zasugerować??? Pewnie kieruje się pani w życiu powiedzeniem " sądzę ciebie według siebie" :twisted:

Panie doktorze, bardzo dziękuję za informację. Kotki stale są na proverze, natomiast Nastka jak pisałam w 1 poście, była kotna, a potem jak ją uratowaliśmy , po transfuzji, poronieniu, anemii- szkoda mi było obciążać jej organizm po takich przejściach dodatkowymi lekami i nie pomyślałam, że tak osłabiona błyskawicznie dostanie ruiki.
Katarzyna90

09 września 2012, 10:06

spokojnie, ja nic nie sugerowałam, choć faktycznie mogło to zostać tak odebrane. Po prostu nie rozumiem w czym widziany jest problem skoro sterylizacja jest jedynym rozwiazaniem aby pomóc kotu. W każdym razie przepraszam Pana/Panią jeżeli uraziłam.
gossipcat

19 listopada 2012, 18:30

Witam,
mialam/mam podobny problem, moje kotki wygladaja czasem jak wyskubane kurczaki :?
zwlaszcza ze przy myciu wyskubuja sobie siersc kepkami. Nie wiem czy to hormony czy nie, bo jeden kocorek tez tak robi.

Niewazne bo nie o moje bydleta tu chodzi.
na moje znalazlam sposob...

Wiem ze pisalas ze po smarowaniu sie paprze, ale...

Ja te zadrapania "po kryciu" zaczelam smarowac niemieckim kremem-mascia. po 2-3 dniach strupki odpadaja i skora jest tylko zarozowiona... A najlepsze jest to ze to krem z naturalnych skladnikow, bez konserwantow i nalezy go trzymac w lodowce!!! I bardzi wazne!!! :nie wkladac do niego paluchow tylko lyzeczka czysta wyciagac.

Nie mam pojecia czy w polsce dostepny, ale moze przez internetowe apteki Ci sie uda ( przepraszam za to TY )

nazywa sie VEILCHEN-CREME

Kosmetik nach Hildegard v. Bingen

firma JURA z Konstanz

to jest crwm dla ludzi, ale w niemczech duzo wet. a nawet hodowcow stosuje chomeopatie u swoich swieszakufff ;)
ODPOWIEDZ
  • Informacje