Wydrapywanie ran na karku
Może schowałaby pani te uwagi do kieszeni- nie zna mnie pani a sugeruje, że mam kotkę po to, by na niej zarabiać!!! Dla pani wiadomości- kotka ma 5 lat- miała 2 mioty!!!(a mogłaby mieć 3 mioty na 2 lata-tak mówią przepisy) jej córka ma 2,5- jeszcze nie rodziła !!!! Mam hodowlę psów- od 10 lat- przy swoim psie i 4 sukach miałam 5 miotów- 16 szczeniąt, z czego 2 są u mnie!!!!!Czy jeszcze będzie miała pani czelność coś zasugerować??? Pewnie kieruje się pani w życiu powiedzeniem " sądzę ciebie według siebie"Katarzyna90 pisze:proponuje przełożyć sowje dobro materialne nad dobro zwierzka, który na pewno cierpi. Jeżeli kocha Pan/Pani te zwierzaki nie powinno to stanowić problem.
Panie doktorze, bardzo dziękuję za informację. Kotki stale są na proverze, natomiast Nastka jak pisałam w 1 poście, była kotna, a potem jak ją uratowaliśmy , po transfuzji, poronieniu, anemii- szkoda mi było obciążać jej organizm po takich przejściach dodatkowymi lekami i nie pomyślałam, że tak osłabiona błyskawicznie dostanie ruiki.
-
spokojnie, ja nic nie sugerowałam, choć faktycznie mogło to zostać tak odebrane. Po prostu nie rozumiem w czym widziany jest problem skoro sterylizacja jest jedynym rozwiazaniem aby pomóc kotu. W każdym razie przepraszam Pana/Panią jeżeli uraziłam.
Witam,
mialam/mam podobny problem, moje kotki wygladaja czasem jak wyskubane kurczaki
zwlaszcza ze przy myciu wyskubuja sobie siersc kepkami. Nie wiem czy to hormony czy nie, bo jeden kocorek tez tak robi.
Niewazne bo nie o moje bydleta tu chodzi.
na moje znalazlam sposob...
Wiem ze pisalas ze po smarowaniu sie paprze, ale...
Ja te zadrapania "po kryciu" zaczelam smarowac niemieckim kremem-mascia. po 2-3 dniach strupki odpadaja i skora jest tylko zarozowiona... A najlepsze jest to ze to krem z naturalnych skladnikow, bez konserwantow i nalezy go trzymac w lodowce!!! I bardzi wazne!!! :nie wkladac do niego paluchow tylko lyzeczka czysta wyciagac.
Nie mam pojecia czy w polsce dostepny, ale moze przez internetowe apteki Ci sie uda ( przepraszam za to TY )
nazywa sie VEILCHEN-CREME
Kosmetik nach Hildegard v. Bingen
firma JURA z Konstanz
to jest crwm dla ludzi, ale w niemczech duzo wet. a nawet hodowcow stosuje chomeopatie u swoich swieszakufff
mialam/mam podobny problem, moje kotki wygladaja czasem jak wyskubane kurczaki
zwlaszcza ze przy myciu wyskubuja sobie siersc kepkami. Nie wiem czy to hormony czy nie, bo jeden kocorek tez tak robi.
Niewazne bo nie o moje bydleta tu chodzi.
na moje znalazlam sposob...
Wiem ze pisalas ze po smarowaniu sie paprze, ale...
Ja te zadrapania "po kryciu" zaczelam smarowac niemieckim kremem-mascia. po 2-3 dniach strupki odpadaja i skora jest tylko zarozowiona... A najlepsze jest to ze to krem z naturalnych skladnikow, bez konserwantow i nalezy go trzymac w lodowce!!! I bardzi wazne!!! :nie wkladac do niego paluchow tylko lyzeczka czysta wyciagac.
Nie mam pojecia czy w polsce dostepny, ale moze przez internetowe apteki Ci sie uda ( przepraszam za to TY )
nazywa sie VEILCHEN-CREME
Kosmetik nach Hildegard v. Bingen
firma JURA z Konstanz
to jest crwm dla ludzi, ale w niemczech duzo wet. a nawet hodowcow stosuje chomeopatie u swoich swieszakufff
-
- Informacje
-