dziwne zachowanie u kotki

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

edyta5013

19 stycznia 2014, 16:47

Moja kotka ma dziwne objawy. Mam od roku, zmalazłam na ulicy chorą i zarobaczoną. Miała chore uszy i prawie nie słyszała. zrobiliśmy badanie uszu. Okazało się że ma gronkowce i paciorkowce. Mimo leczenia u kilku lekarzy nadal słabo słyszy i bolą ją uszy. Przy dotyku okolic ucha trzepie głową. Kilka dni temu zauważyłam że idąc nagle nie traci równowagę. Chwije się jak po narkozie. Trwało to chwilkę a potem normalnie się zachowywala. Dzisiaj się to powtórzyło , zachwiała się i jakby nagle straciła równowagę albo zakręciło się jej w głowie. Za chwilkę już znowu normalnie. Dodam że kiedy ją znalazłam miała jakiś uraz głowy . Miała duży obrzęk i wybite zęby, ale szybko doszła do siebie. Może ktoś ją kopał albo miała jakiś wypadek. Lekarz powiedział że jak już dobrze się czuje i normalnie je to nie będziemy jej stresować badaniami. Może te zaburzenia równowagi to po tym urazie głowy ale to było ponad rok temu. Możliwe żeby to było spowodowane chorobą uszu? Nie wiem już co robić i jak te uszy leczyć bo leki i mąsci nie pomagaja no i teraz te zaburzenia równowagi? Kotka jest młoda ma ok 3 lat. Prosze o pomoc
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

19 stycznia 2014, 21:27

trzeba bardzo dokładnie przebadać przewody słuchowe, błony bębenkowe, wykonać rtg puszek bębenkowych. Może być to kwestia starego uraz , ale bez badań nic nie zrobisz.
ODPOWIEDZ
  • Informacje