Czy kotu który ma spuchniętą łapkę po ugryzieniu innego kota podawać Synulox? Pytam bo mam jeszcze ten lek po kk u innego kota i nie musiałabym jechać do weterynarza który może i tak by to zalecił.
Moja kotka 2-letnia w zeszłym roku miała dokładnie to samo i była wtedy leczona zastrzykami u weta , zalecił je więc nie pytałam o inne metody ale przypomniałam sobie, że kilka lat temu leczyłam kocura po ugryzieniu który miał nawet ropę i dostawał wtedy jakieś tabletki, rzecz w tym ze nie pamiętam jakie. Łapka gdyby nie spuchnięta i nie unoszona bo boli to nic by nie było widać, ma tylko dwa otworki w sierści...
Czy różne metody leczenia to skutek tego, że inne było ugryzienie tzn. u kotki na łapce bez ropy (zastrzyki) a u kocura na głowie z ropą (tabletki) czy to może tylko zależy co woli który lekarz? bo tak na marginesie to oba koty leczyli różni wet.
Ugryzienie na łapce i opuchlizna... c d?
Opuchlizna i bolesność mniejsza, dużo rozrabia na dworze choć nic kotka nie dostawała
Odpuścić z antybiotykiem w takim razie?
Odpuścić z antybiotykiem w takim razie?
już pewnie jest zdrowy jeśli łapka tylko spucnie u kota , to każdy antybiotyk pomoże , pod warunkiem , że to infekcja a nie uraz łapy. Jeśli już pod skórą jest ropa , to pierwsze tą ropę należy ewakuować potem leczyć.
-
- Informacje
-