bakteria e.coli

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

zoja

28 grudnia 2006, 11:19

Witam.Mam pytanie,czy zakażenie przez e.coli(ktora to bakteria znalazla się w plynie do przemywania okolic oczu) miało wpływ na przebieg ciąży kocicy i czy mogło spowodować śmierć płodów a potem urodzonych kotków?Kocica była leczona tylko gentamecyną -kroplami do oczu.
niktt

29 grudnia 2006, 08:38

Czy e.coli znalazła się tylko w oczach?Jeżeli tak to nie miało to wpływu na ciażę.Powodów poronienia są tysiące i najcześciej są one związane z wadami płodów,konfliktem serologicznym lub ogólnymi chorobami organizmu,a nie miejscowym zakażeniem.
zoja

30 grudnia 2006, 19:14

Witam,dziękuję za odpowiedż.Nie do końca o to mi chodziło.Teraz dopiero widze ,że mój post jest zbyt ogólnikowy.Ale nie to jest w tym momencie najważniejsze.Wszystkim Forumowiczom Zakoconym i Zapsionym i Innymi Stworami otoczonym-serdeczne życzenia Noworoczne.Aby ten Nowy Rok był dobry dla nas i naszych Pupili.Krak-Vetowi aby dalej tak preznie się rozwijał,a Doktorzy byli tak oddani swoim pacjentom jak dotychczas.Dosiego Roku :D :D :D
ODPOWIEDZ
  • Informacje