Witam
Jestem nowym użytkownikiem, piszę bo moja kotka miała wypadek,potrącił ją samochód i to tak,że prócz złamanej miednicy ma wyrwany ogon.Już się naczytałam ,że powoduje to,że nie wydala sam -widziałam , zwieracz odbytu uszkodzony, bo cały czas widać jakby kupkę, sam nie sika, tylko jest mu masowany brzuch. Miało to miejsce w ten czwartek, jest już pod opieką wet. Jednak weterynarz poinformował nas ,że poskłada kotka ,ale może pożyć krótko. Mam w związku z tym pytanie, bo do złożenia jest złamana miednica, czy jeśli będziemy sami kotkę masować aby się wysikała, a kupka " byle gdzie" nam nie przeszkadza, to czy kotka ma szanse na dłuższe życie ? Mam nadzieję,że w domu się szybko zregeneruje , i może unerwienie choć częściowo kiedyś powróci, NIE CHCEMY JEJ USYPIAĆ
Z góry Bardzo dziękuję za odpowiedź
wyrwany ogon i inne obrażenia po wypadku
Bardzo trudna sytuacja z jednej strony chęć niesienia pomocy i dostosowanie się do sytuacji w jakiej znalazła się kotka z drugiej stres, ból, przebyta operacja. Trzeba usiąść i przemyśleć na spokojnie i bez emocji (to będzie trudne oddzielić emocje), co będzie najlepsze dla kici, jakie będzie jej dalsze życie, co może się zregenerować i na ile jej życie będzie komfortowe i bez bólu. Lekarz vet powinien przybliżyć temat co możliwe, że będzie się działo dalej.
Czy kotka jest już zoperowana, jak ona się czuje współczuję Wam bardzo, na mojej ulicy wczoraj samochód zabił koteczka na miejscu, one wybiegają tak szybko, psy są ostrożniejsze.
Czy kotka jest już zoperowana, jak ona się czuje współczuję Wam bardzo, na mojej ulicy wczoraj samochód zabił koteczka na miejscu, one wybiegają tak szybko, psy są ostrożniejsze.
czasami ludzie decydują się na trzymanie w domu takiego kaleki. Rekordzista żył w takim domu 10 miesięcy potem Pani się poddała . Za tego kota trzeba było sikać, robić kupę , już nie wspomnę o pozostawianiu śladów moczu i kału. Wszystko jeszcze zależy czy kot będzie współpracował czy nie.
-
- Informacje
-