bezwładny ogon u kotki do dr Orła
-
Moja kotka od środy ma bezwładny ogon. Unosi go w górę u nasady reszta zwisa na dół. W czwartek byłam z nią u lekarza dostała zastrzyk przeciwbólowy przeciwzapalny steryd a do domu Onsior. Dzisiaj była kontynuacją leczenia dostała leki przeciwbólowe przeciwzapalne, steryd i zastrzyk z Nivalinu. Od dzisiaj zaczęła ruszać końcówką ogona a sam ogon u nasady unosi się coraz wyżej - reszta nadal zwisa w dół. Jutro powtórka leków i Nivalinu . Jutro będziemy robić rtg kręgosłupa. Jest podejrzenie zwyrodnienia i / lub zespołu końskiego ogona. Czy jest szansa że ogon będzie znowu sprawny. Raczej urazu nie było ale nie mogę go wykluczyć na 100%. Kotka choruje na achondroplazje ma 9 lat a waży 2.600 gram
-
Kręgosłup bez zmian . Przesunięcie kręgu w ogonie w jednym miejscu w drugim kręgi są ściśnięte. Spróbuję wrzucić rtg jutro
dasz rady wkleić to zdjęcie lub wysłać na jarek@krakvet.pl Najczęściej przyczyną takiego stanu jest uraz kręgosłupa , rzadziej kłopoty związane z infekcją nasady ogona po walkach z innymi kotami.
-
Ogon prawie na 100 % wrócił do sprawności . Jest jedynie ciut skrzywiony .
tylko się cieszyć i merdać nim.
-
kot szczęśliwy bo może pokazać swoje uczucia . Ja jeszcze bardziejJarek pisze:tylko się cieszyć i merdać nim.
-
- Informacje
-