WITAM WSZYSTKICH ŚLICZNIE,PISZĘ NA FORUM PO RAZ PIERWSZY CHOĆ CZYTAM WAS OD 4MIESIĘCY,ODKĄD POJAWIŁA SIĘ W NASZYM MIESZKANIU MALEŃKA 7TYG.PERSICZKA,WIELE SIĘ OD WAS NAUCZYŁAM I BARDZO JESTEM ZA TO WDZIECZNA,PRZECZYTAŁAM CHYBA WSZYSTKIE POSTY A Z WIELU PORAD SKORZYSTAŁAM WIĘC MOŻE I TYM RAZEM COŚ PORADZICIE."MALUTKA" PO PRZYWIEZIENIU DO NAS BYŁA KARMIONA SASZETKAMI WHISKASA :oops:TAK MI KAZAŁ CZŁOWIEK OD KTÓREGO JĄ KUPIŁAM,WCINAŁA NIEMIŁOSIERNIE I NIESTETY DOSTAŁA SILNEGO ZATRUCIA,PO ZASTRZYKACH BIEGUNKA I WYMIOTY USTĄPIŁY ALE MAŁA PRZESTAŁA JEŚĆ :( TERAZ PUSZKĘ 100G MA NA 3 DNI,DO TEGO ODROBINA SUCHEGO I KROPKA,NA DOMIAR ZŁEGO POJAWIŁY SIĘ JEJ NA SKÓRZE GŁOWY I ZA USZKAMI DROBNIUTKIE,SUCHE ZMIANY,WET PODAŁ ZASTRZYK,PŁYN DO SPRYSKIWANIA I TABLETKI,TWIERDZĄC,ŻE TO GRZYBICA(ZESKROBINĘ POBRAŁ ALE JUŻ 10 DNI WYNIKU NIE MA) :( JAKOŚ TAK NIEBARDZO MU UFAM I NIEWIEM CZY DOBRZE ROBIĘ PAKUJĄC W NIĄ TO WSZYSTKO,KOTKA JEST RADOSNA,SZALEJE,ZACZEPIA,SPECJALNIE TEŻ SIĘ NIE DRAPIE,NIE WIEM TEŻ CZY TE ZMIANY TO NIE WYNIK ZŁEGO,POPRZEDNIEGO ŻYWIENIA ALBO TEGO ZATRUCIA,JEŚLI MACIE JAKĄŚ RADĘ BĘDĘ WDZIĘCZNA I CO Z TYM JEJ MIKRYM APETYTEM?MAM SIĘ MARTWIĆ?
POZDRAWIAM WSZYSTKICH
PROSZĘ O RADĘ
tylko badanie zeskrobiny da Ci odpowiedz na pytanie co jej dolega...Nalegaj na jak najszybszy wynik!
Czym teraz karmisz kota? Poza grzybica to moga być zmiany o charakterze alergicznym dlatego pytam o jedzenie.
Witam ponownie,dziekuję,że odezwaliście się do mnie bo już straciłam nadzieję,wiem,że to mało ciekawy temat,obecnie karmię ją tym co polecaliście na forum i co kupiłam w krakvecie tj suche RC PERSIAN A Z MOKRYCH LEONARDO,ANIMONDA,HILLS,niewiem już co robić od wczoraj zjadła może ze 100g wszystkiego,podchodzi do miski i odchodzi,boję się,że zdechnie mi z głodu,a wyniku z zeskrobiny dalej nie ma,mój wet znienawidzi mnie za te ciągłe telefony.
pozdrawiam
pozdrawiam
Moja poprzednia kotka ("prawie persiczka") nie lubiła RC dla persów. A próbowałaś RC Kitten 34. Kotek jak mi sie zdaje ma 6 m-cy i Kitten byłby bardziej odpowiedni. Moje koty się nim zajadały.
Ostatnio zmieniony 30 marca 2007, 12:54 przez Amika, łącznie zmieniany 1 raz.
Brak apetytu może być po lekach ale trudno gdybać jak się nie wie co zostało podane. Leki przeciwgrzybiczne naogół nie są "delikatne" dla kota a wręcz przeciwnie. Ja osobiście zanim zaczęłabym malucha szprycować lekami na grzybicę (dopyszcznie, bo maść jest mniej obciążająca)poczekałabym na wyniki badań. Grzybki niestety długo się hoduje i trzeba czekać ale pierwszym badaniem jest obserwacja zmian w ultrafiolecie. Nie wszystkie grzyby świecą ale jeśli coś świeci to już jest jakby pewność.
Amika moja kotka ma teraz 4 miesiące,lubi tą karmę co prawda waży ok. 2kg ale jeśli nie będzie jadła wiadomo może zacząć tracić na wadze,mimo braku apetytu wyglądana na zdrową,potrafi bawić się 2 godz.ale za to bardzoooo długo śpi.
Sylwka to wet zalecił podawanie tych leków,ketokonazol kazał jednocześnie też podawać psu(choć jest w innym domu)w zastrzyku podał iwernectin a do psikania fungiderm.
Sylwka to wet zalecił podawanie tych leków,ketokonazol kazał jednocześnie też podawać psu(choć jest w innym domu)w zastrzyku podał iwernectin a do psikania fungiderm.
Jeśli coś zle zrozumiałem z porzednich postów, to proszę popraw mnie RAJANO, ale piszesz, że: kotka 100 g puszkę ma na 3 dni, więc dziennie zjada około 33 g mokrego (hmm...może to i mało, ale małym kotkom na jeden posiłek czasami taka ilość wystarcza - to po pierwsze ) A po drugie piszesz, że dodatkowo je suche RC i, że od wczoraj zjadła około 100 g wszystkiego...
Czyli około 30 g puszki + około 70 g suchej karmy... tak?
Patrzę właśnie na tabelę dawkowania i dla kotka 4- miesięcznego dzienna dawka (samego suchego) to 55-75 g. Jeśli ona tyle dziennie zjada, to nie masz chyba powodów, by martwić się o jej apetyt. Jeśli się mylę, to proszę mnie popraw.
Moja kotka za 10 dni skończy 5 miesięcy. Waży ok. 2,5 kg, jest drobniutka, istne srebro, wszędzie jej pełno W ciągu doby zjada tylko około 50% przewidzianej przez producenta dawki suchego + 60-70 g mokrego.
Tak jak już Gość wcześniej napisał, tylko badanie zeskrobiny da Tobie 100 % odpowiedz, co to za zmiany.
Ważne, że kotka jest wesoła, chętna do zabaw i zaczepna-to dobra oznaka.
Moja po 2-3 godzinnych harcach potrafi pózniej przespać 4-5godzin w ciągu dnia
Czyli około 30 g puszki + około 70 g suchej karmy... tak?
Patrzę właśnie na tabelę dawkowania i dla kotka 4- miesięcznego dzienna dawka (samego suchego) to 55-75 g. Jeśli ona tyle dziennie zjada, to nie masz chyba powodów, by martwić się o jej apetyt. Jeśli się mylę, to proszę mnie popraw.
Moja kotka za 10 dni skończy 5 miesięcy. Waży ok. 2,5 kg, jest drobniutka, istne srebro, wszędzie jej pełno W ciągu doby zjada tylko około 50% przewidzianej przez producenta dawki suchego + 60-70 g mokrego.
Tak jak już Gość wcześniej napisał, tylko badanie zeskrobiny da Tobie 100 % odpowiedz, co to za zmiany.
Ważne, że kotka jest wesoła, chętna do zabaw i zaczepna-to dobra oznaka.
Moja po 2-3 godzinnych harcach potrafi pózniej przespać 4-5godzin w ciągu dnia
RAJANA pisze:CZYTAM WAS OD 4MIESIĘCY,ODKĄD POJAWIŁA SIĘ W NASZYM MIESZKANIU MALEŃKA 7 TYG.PERSICZKA
Stąd wyszło mi 6 miesięcy
Dla 4 miesięcznej kotki waga 2 kg jest całkiem niezła . Moja kotka w wieku 1,5 roku ważyła 3, 2 kg. I kiedy miała okresy słabszego apetytu potrafiła zgubić 0,4 kg a to dużo i potem bardzo trudno było to odrobić. Zawsze była mała i drobna ale niestety i trochę zbyt chuda. Była takim kotkiem niejadkiem, dlatego jestem przeczulona na tym punkcie i niestety obecna kotka jest taka sama (w przeciwieństwie do swojego brata łakomczucha)
Witam wszystkich,z tego co piszecie wszystko z "małą"w najlepszym porządku,więc przestaję się martwić(tzn spróbuję )bardzo dziękuję za odzew a ciebie Amiko przepraszam za "skróty myślowe",chaotyczna ze mnie osoba,wybacz na przyszłość postaram się pisać dokładniej
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Informacje
-