Kichanie i łzawiące oczęta

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

08 maja 2007, 17:03

Wiem coś o tym - najgorsze, że w takich momentach człowiek czuje się taki bezsilny:(
Moja kota ma na imię Śrubka:) No i na stronce http://whiskas.pl/whiskas.pl/pl-pl/Konk ... &co=2007_5 mozna ją zobaczyć i nawet zagłosować. Dziś lecznica:)
Awatar użytkownika
Śrubka

08 maja 2007, 17:05

To wyżej to byłam ja:) Tylko nie zalogowało mnie :oops:
Awatar użytkownika
Ulla
Kontakt:

08 maja 2007, 17:47

Byłam na tej stronce! :D - prześliczna kicia! :D
Napisz koniecznie Olu, co powiedział wet na ogólny stan zdwowotny tego cuda (no i na ogonek) :D
Gość

08 maja 2007, 20:46

Wróciliśmy i... musiałam najpierw napić się kawy, a później się wyśmiać. Mała stresa miała totalnego. Tak się schowała, że wystawał jej tylko czubek ogonka:) Katarzenie od żwirka- w schronisku miała tylko taką "spluwaczkę" wypełnioną skrawkami papieru toaletowego- nic dziwnego, że w swojej kuwetce się na początku tarzała :D , oczka od d'muchomorka - zawiało ją jak wychodziliśmy ze schroniska (kropelki dostała i przykaz, aby zakraplać ślepka). Na 2 szczepienie jeszcze za wcześnie - dostała tylko coś na wzmocnionko w karczek (z tego wszystkiego zapomniałam spytać o nazwę :oops: ). Raczej nic jej nie grozi, ale mamy obserwować. Na ogonek musimy sie umówić jak troszkę się uspokoi z jej brzusiem - rentgen i te sprawy. Ogonek był już operowany i nie wykluczone, że jest tam jakis wredny zrost :/. Ale to... później. Na szczęście jest ok i... mam nadzieję, że tak pozostanie. A tak na marginesie - poczytałam troszkę o choróbskach i zastanawia mnie jedno - panleukopenia to głównie choroba kociąt, a co z dorosłymi kotami? Ciocia ma wieeeeeeeelkiego kota (Garfield=imiennie i dosłownie), do tego kastrata, zasiedziałego w domu - pokazywaliśmy mu małą i obwąchiwał ją - ostro było ;). Nie jest szczepiony i nigdy chyba nie był. Gdyby Śrubka (odpukać odpukać od...tfu tfu...pukać) jednak była na coś chora, to jakie jest ryzyko zachorowania Garfcia? Ma prawie 3 lata, prawie 10 kg, je rarytasy, wszyscy go kochają i całują... rozpieszczony kocio :lol:
Ale jestem panikara nie? Najgorsze, że coraz więcej czytam o choróbskach i wypadkach, etc. i martwię się o każdy psik. Jak dobrze, że nie mam dzieci - zwariowałyby ze mną :?
Twoje kocisko jest cudne - mój mały-żonek stwierdził, że wygląda jak jego ostatni kocur *wyszedl z domu i nie wrócił :(
Awatar użytkownika
Śrubka

08 maja 2007, 20:47

Wrrr po raz kolejny error in loging...
Awatar użytkownika
Ulla
Kontakt:

08 maja 2007, 23:19

No widzisz Śrubko, że skończyło się tylko na strachu i wszystko jest jak na najlepszej drodze :D. A poza tym wcale Ci się nie dziwię, że tak panikujesz i denerwujesz się tym swoim maleństwem.
Ja moją niunię mam od 14 miesięcy (też ją wzięłam chorą ze schroniska), ale każde jej zachowanie odbiegające od normy doprowadza mnie do rozpaczy! :? Tak że Cię rozumiem doskonale, bo ze mnie też niezła panikara :D Chyba po prostu chcę, by moja koteczka była szczęśliwa i zapomniała o tych wszystkich nieszczęściach, które ją w jej króciutkim życiu spotkały :(
Co do Garfielda, to wydaje mi się, że jeśli Twoja Śrubka jest nosicielem jakiegoś choróbstwa (odpukać!), to szansa na zarażenie nieszczepionego kotka jest dość spora :? - najlepiej byłoby go przebadać, a później ewentualnie zaszczepić.
Ale może wypowiedzą się na ten temat nasze formułowe autorytety, które mają bardzo szeroką wiedzę (ATA, Borysek i inni) :D
Awatar użytkownika
Śrubka

13 maja 2007, 09:15

Dawmo mnie tu nie było. Mała po raz kolejny psikuta i kichuta - siedziała w przeciągu :evil: . Przeprowadziłam kolejną dyskusję w temacie ogonka - z innym osobnikiem weterynarii (opisałam to w poście odnośnie ogonka).Za 2 tygodnie szczepimy małą Fel-O-Vax 4.
ODPOWIEDZ
  • Informacje