Całkowicie się z Tobą zgadzam - zawsze można na naszego rodzynka liczyć Dodam jeszcze, że paski można kupić w zwykłych sklepach medycznych i czasem w aptekach. Te paski to nie tylko pH, ale też szereg parametrów, które dostajemy w wyniku badania moczu (ciężar właściwy, cukier, urobilinogen, leukocyty, erytrocyty, ketony itd.) Oczywiście najważniejsze jest badanie osadu, więc na paskach raczej opierać się nie można, zwłaszcza odczytując je bez czytnika - "na oko". Jednak do pomiaru pH, ciężaru właściwego i obecności (ale raczej nie poziomu) pewnych składników są wystarczające .Iza-Erin pisze:Borysku, Ty również jesteś niezastąpiony. Dziekuję bardzo
Pytanie do dr Jarka - nowe s. 4
ATO, moja opinia dotyczy również Ciebie
Bardzo Wam obojgu dziękuję za pomoc, jesteście wspaniali
Bardzo Wam obojgu dziękuję za pomoc, jesteście wspaniali
Izuniu, jestem zdania, że wszyscy kociarze są absolutnie wyjątkowi bo to, że zostali wybrani i pokochani przez tak specyficzne i wymagające istotki już o czymś świadczy. Podobnie jak i to, że sobie wszyscy nawzajem chętnie pomagamy i nigdy się nie kłócimy. Nie wszędzie tak jest
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2007, 13:16 przez ATA, łącznie zmieniany 1 raz.
Masz absolutną rację ATO
Jak zawsze
Jak zawsze
ATA pisze: Izuniu, jestem zdania, że wszyscy kociarze są absolutnie wyjątkowi bo to, że zostali wybrani i pokochani przez tak specyficzne i wymagające istotki już o czymś świadczy. Podobnie jak i to, że sobie wszyscy nawzajem chętnie pomagamy i nigdy się nie kłócimy. Nie wszędzie tak jest
Święte słowa Niech żyją Kociarze Niech żyją
I KOTYBorysek pisze:ATA pisze: Izuniu, jestem zdania, że wszyscy kociarze są absolutnie wyjątkowi bo to, że zostali wybrani i pokochani przez tak specyficzne i wymagające istotki już o czymś świadczy. Podobnie jak i to, że sobie wszyscy nawzajem chętnie pomagamy i nigdy się nie kłócimy. Nie wszędzie tak jest
Święte słowa Niech żyją Kociarze Niech żyją
Paski do badania moczu kupiłam tutaj:
http://www.allegro.pl/item282947880_pas ... moczu.html
Są niezbyt drogie i nawet za pierwszym razem udało mi się dobrze odczytać wynik
http://www.allegro.pl/item282947880_pas ... moczu.html
Są niezbyt drogie i nawet za pierwszym razem udało mi się dobrze odczytać wynik
Wielkie dzięki Mirko
A możesz mi powiedzieć ile szutk jest w jednym opakowaniu?
A możesz mi powiedzieć ile szutk jest w jednym opakowaniu?
Ja też dzięki Acie korzystam z paseczków I na razie jest baaardzo dobrze.
I szkoda, że są tylko w takich dużych opakowaniach. Bo 100 szt to dość dużo jak na jednego kota, a tego nie da się kupić np. na spółkę, bo skala barwna jest tylko jedna na opakowanie.
A ich przydatność ograniczona jest datą ważność.
A dla tych co już używają paseczków, jak długi termin miały paski które kupiliście??
I szkoda, że są tylko w takich dużych opakowaniach. Bo 100 szt to dość dużo jak na jednego kota, a tego nie da się kupić np. na spółkę, bo skala barwna jest tylko jedna na opakowanie.
A ich przydatność ograniczona jest datą ważność.
A dla tych co już używają paseczków, jak długi termin miały paski które kupiliście??
Te moje, kupione w lecie są ważne do kwietnia 2008. Po tym terminie też mogą dobrze pokazywać większość parametrów, ale zasadę ograniczonego zaufania można wtedy już stosować - nie zawadziAnnie pisze: A dla tych co już używają paseczków, jak długi termin miały paski które kupiliście??
-
- Informacje
-