Witam. mam pewien kłopot z moim kotkiem. Ponieważ od dłuższego czasu wylatuje mu z ucha smierdząca wydzielina, jest to bardzo nieprzyjemny zapach. Byłem z tym u weterynarza ale on tylko dał krople do przemycia i sądził że to pomoże mineły dobre 3-4 mjiesiące. A problem nie zniknoł a nawet sie powiększa. Niżej załanczam zdjęcie ucha mojego kota. Sory za jakośc ale lepszych sie nie dało.
http://www.erb.w8w.pl/PICT4491.jpg
Śmierdząca wydzielina z ucha kota
Może powinieneś udać się do innego lekarza.
Następnym razem pisz w dziale o kotach
Następnym razem pisz w dziale o kotach
zrób porządne badania tej wydzieliny.
Mam podobny problem. Jednemu z moich kotów już ponad miesiąc leci z ucha ropa o nieprzyjemnym zapachu. Wydzieliny jest dużo, skleja futerko koło ucha.
Kot jest całkiem "normalny"- bardzo żywy, bawi się, łasi, ma błszczące, głdkie futerko- tylko to ucho nie pasuje
Leczony był już dwoma antybiotykami w zastrzykach i maścia do uszu. - Z maścią jest kłopot, bo kot półdziki i nie pozwala sobie zbytnio w uszch grzebać.
Za każdym razem poprawa była na 2 dni, a potem od nowa
Wiem, że idealnie by było zbadać wydzielinę- ale co w sytuacji, kiedy nie ma laboratorium mikrobiologicznego w lecznicy ?
Kot jest całkiem "normalny"- bardzo żywy, bawi się, łasi, ma błszczące, głdkie futerko- tylko to ucho nie pasuje
Leczony był już dwoma antybiotykami w zastrzykach i maścia do uszu. - Z maścią jest kłopot, bo kot półdziki i nie pozwala sobie zbytnio w uszch grzebać.
Za każdym razem poprawa była na 2 dni, a potem od nowa
Wiem, że idealnie by było zbadać wydzielinę- ale co w sytuacji, kiedy nie ma laboratorium mikrobiologicznego w lecznicy ?
Echh
Kotek ma w uchu jakąś narośl, podobno b. głęboko i to ropieje. Dlatego nie reaguje na antybiotyki
Dostał coś z jadu żmiji, co może pomóc zmniejszyć to coś w kocim uszku, a jeśli nie, to weterynarz chce otworzy kanał słuchowy, żeby to usunąć
Czy to bardzo trudny zabieg ? Boję się o swojego futrzaka
Kotek ma w uchu jakąś narośl, podobno b. głęboko i to ropieje. Dlatego nie reaguje na antybiotyki
Dostał coś z jadu żmiji, co może pomóc zmniejszyć to coś w kocim uszku, a jeśli nie, to weterynarz chce otworzy kanał słuchowy, żeby to usunąć
Czy to bardzo trudny zabieg ? Boję się o swojego futrzaka
pilnie to usuń bardzo często sa to złośliwe nowotwory przewodu słuchowego.
-
- Informacje
-