Odrobaczenie i szczepienia po zmianie stylu życia kotka:)

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

kociamamusia
Kontakt:

06 października 2009, 11:56

Otóż w okolicach maja lub czerwca zmieniamy miejsce zamieszkania więc i nasze dwa kociaki również....przeprowadzamy się z mieszkania w bloku do domku na wsi i teraz pytanie...kociaki miałam odrobaczone w listopadzie ubiegłego roku....a szczepione w grudniu szczepionką Fel-O-Vax PCT...(chyba dobrze napisałam:))....Kotki będą oczywiście nadal w domu,ale będzie otwarty taras więc z pewnością będą też wychodzić na podwórko....będzie też domownikiem pies (jeden już jest ale przy budzie ponieważ właściciele odsprzedawanego domu chcieli go zabić belką!!!)a drugi pies prawdopodobnie też będzie......Jak często wobec tego mam odrobaczać kociaki i jaką szczepionką zaszczepić??????Nawet nie wiem przeciwko jakim chorobom była szczepionka którą brały teraz....czy na wściekliznę też powinnam zaszczepić????
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

11 października 2009, 21:25

co do szczepień to poczytaj tutaj http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=10417

co do odrobaczania jeśli zwierzę jest narażone na częste zarażanie się jajami pasożytów to należy odrobaczać co kwartał, co do wścieklizny zawsze warto to zrobić jeśli zwierzęta będą wychodzić.
kociamamusia
Kontakt:

12 października 2009, 13:51

Dziękuję bardzo:):)
ODPOWIEDZ
  • Informacje