zmiany skórne
-
- Kontakt:
Witam.Mam pytanko:chciałabym"zaadoptować"kotkę,jednak zauważyłam u niej problemy z wypadaniem sierści w jednym miejscu.Kotek jest dość zaniedbany i wychudzony.Mam dwa psy i obawiam się,że zabierając go do domu mogę wraz ze zwierzątkiem"przynieść" do domu jakąś chorobę.Może komuś znany jest ten problem?
-
- Kontakt:
A tak a propo,bo widzę,że kotki na fotkach są bardzo podobne do tego,którego chcę przygarnąć.Różnią się tylko barwą.Mogę wiedzieć czy takie długowłose koty wymagają dużo opieki?
Nie ma reguły. Mam dwa półdługowłose koty- matke i syna. Kotka ma sierśc niewymagajacą szczególnej pielęgnacji ( czeszę ja dosłownie raz w miesiącu ( z awanturami- bardzo tego nie lubi), natomiast synek ma bardzo kołtuniącą się sierść! Dosłownie codziennie robia się kłaki, których nie sposób rozczesać Musze je regularnie wycinać ( też z awanturowaniem się kocura)
A wiec duzo zależy od struktury włosa. Jesli jest bardzo miękki i watowaty, wymaga kłopotliwej pielegnacji, jesli nieco sztywniejszy - nie ma problemu
Pozdrawiam
A wiec duzo zależy od struktury włosa. Jesli jest bardzo miękki i watowaty, wymaga kłopotliwej pielegnacji, jesli nieco sztywniejszy - nie ma problemu
Pozdrawiam
-
- Informacje
-