Dziwna faldka na brzuszku u kotki po sterylizacji.

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

kasienka1605

22 czerwca 2011, 11:21

Witam.
Obecnie ja i moja MeyC przebywamy na terenie UK.Byla strelizowana metoda boczna,przez tutejszego veta.Wszystko zagoilo sie wspaniale.Zero powiklan i problemow.MeyC jest kotka nieslychanie bojazliwa,z tego tytulu,jest kotka typowo domowa,ktora najwyzej wychodzi na balkon lyknac swiezego powietrza i tyle.Jest po zabiegu juz 5mcy.I ostatnio zauwazylam,ze przy tylnych lapkach tak jakby wisial tluszczyk.W dotyku jest jak woreczek z woda.Nie ma tam guzkow,tylko tak jakby jakis plyn.Napewno jej to nie boli bo pozwala mi tego dotknac a wrecz przeciwnie wyklada sie do glaskania.Przeczytalam juz wiele artykulow na temat przepuklin i tak jakby zaden do tego nie pasowal.Ale boje sie,ze moze cos przeoczylam i cos moze jej zagrazac.Bardzo sie boje,gdyz MeyC jest moim jedynym kotkiem i oczkiem w glowie calej rodziny.Nie chce jej ciagnac odrazu do veta,bo wiaze sie to z nieslychanym stresem dla niej i dla mnie.Bardzo porsze o jakies informacje jesli ktos mial lub do czynienia z podobym problemem.Z gory dzieki.Kaska i MeyC :) <3 xxxx
asiryś

22 czerwca 2011, 11:26

A ile lat ma kotka?
U kotek w "pewnym wieku" :wink: na brzuszku pojawia się luźniejsza,obwisła skóra z mięciutkim tłuszczykiem w środku. Moja kotka ma 8 lat i juz od kilku lat chodzi z ta "nibyprzepukliną" 8)
Mysle,że to jest własnie tłuszczyk :D
kasienka1605

22 czerwca 2011, 11:32

MeyC w listopadzie bedzie miala dwa lata :) Takze nie jest taka stara.Musze dodac,ze lubi sobie dobrze zjesc.Z racji tego ze pracujemy duzo,jej miska jej wciaz pelna i ciezko kontrolowac jej apetyt.Napewno je i pije wiecej niz przed zabiegiem....Co to moze byc :( ??
kasienka1605

22 czerwca 2011, 13:33

Bardzo prosze o jakas odpowiedz!Jesli tylko,ktos mial podobna sytuacje z ukochnym koteczkiem :( :( Dziekuje z gory za pomoc...
asiryś

22 czerwca 2011, 13:59

Kasieńko, janadal obstawiam tłuszczyk :wink: Wyczytałam,ze może pojawiać się równiez u młodych kotków

Przeczytaj sobie:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,525,4971 ... i.html?v=2

Nie denerwuj się :wink:
kasienka1605

22 czerwca 2011, 14:11

Dziekuje bardzo za odpowiedz i po przeczytaniu postow wychodzi na to ze moja kotecka dzisiaj na dietke przechodzi :D bo wszystko wskazuje na to,ze to jednak tluszczyk jej tak smiesznie dynda.UUUfffff niesamowita ulga dla mnie i mojej kochanej MeyC <3 Dzieki wielgachne za pomoc!!!!
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

27 czerwca 2011, 23:57

opisujesz fałdy tłuszczu pod brzuchem , przytnij miskę kotu.
ODPOWIEDZ
  • Informacje