Kot nie chodzi na tylnie łapki

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

qhash

01 sierpnia 2011, 14:36

Witam.
Otóż od wczoraj zauważyłem że mój kot (dachowiec) non stop leży. Okazuje się że ma problem z tylnimi łapkami. Gdy wstaje to mu się "rozjeżdżają", więc aby się poruszyć musi pełzać. Ogólem łapami porusza, nie są złamane, kręgosłup też wydaje się być w porządku. Podejrzewam że mógl się gdzieś przystrzasnąć, lub spaść z dużej wysokości, bo był bardzo aktywnym kotem. Liczę na pomoc z waszej strony.

Pozdrawiam :)
asiryś

01 sierpnia 2011, 15:43

Tu na odległość, niestety, nikt nie będzie w stanie pomóc :( Myslę, że nawet dr Jarek...
Koniecznie musisz udać się do lekarza. To mogą być bardzo poważne obrażenia wewnętrzne.
Nie czekaj, aż będzie za późno :|
qhash

01 sierpnia 2011, 17:19

Niestety w tej chwili nie mam możliwości udać się z nim do weterynarza, a chciałbym mniej więcej wiedzieć co może mu dolegać. Kocur w tej chwili ma się całkiem nieźle - bawi się, normalnie się odżywia, ale po prostu nie chodzi... Od kiedy pamiętam mam do czynienia z kotami i pierwszy raz coś takiego mi się przytrafiło. Bardzo dziwna sytuacja...
mara818

01 sierpnia 2011, 18:05

Nie da się tego ocenić na odległość. Musi to ocenić weterynarz.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

07 sierpnia 2011, 11:59

może to być niedowład spowodowany zawiśniecięm zwierzęcia między jakimiś dwoma przeszkodami ale możee też być poważny problem mianowicie zator żył odprowadzających krew z kończyn tylnych. W obu przypadkach zwierzę powinno się pilnie pojawić u lekarza.
ODPOWIEDZ
  • Informacje