Tydzień temu zauważyłam że moja kotka często oddaje mocz w bardzo małych ilościach, a wczoraj zauważyłam w moczu krew. Nie widzę w jej zachowaniu innych zmian, kotka normalnie się odżywia, poza tym że pije więcej wody. Kotka ma 4 lata i prawidłową wagę, przebywa za równo w domu jak i na zewnątrz. Dziś rano podałam jej pół tabletki furaginum.
Chciałabym się dowiedzieć co może być przyczyną jej stanu i jak mogłabym jej pomóc? Czy konieczna jest wizyta u weterynarza i jakie są koszty badań?
Pozdrawiam
Kotka oddaje mocz z krwią
Moze to być infekcja -koniecznie do lekarza ,albo nie daj Boże niewydolność nerek -natychmaist do lekarza .Nie orientuje się jak w twoim mieście ale u mnie komplet badań -profil nerkowy ,wątroba ,morfologia ,mocz -minimum badań żeby coś ustalić to ok.80zł ,plus usg 60 zł .Nie zwlekaj z wizytą .Początek tego typu chorób przebiega bez objawów lub własnie wzmożone pragnienie a tym samym wzrasta ilość moczu lub częśtośc jego oddawania .Potem już jest tylko gorzej .
DO LEKARZA wraz zmoczem do badania.
-
- Informacje
-