Tydzień temu zauważyłam że moja kotka często oddaje mocz w bardzo małych ilościach, a wczoraj zauważyłam w moczu krew. Nie widzę w jej zachowaniu innych zmian, kotka normalnie się odżywia, poza tym że pije więcej wody. Kotka ma 4 lata i prawidłową wagę, przebywa za równo w domu jak i na zewnątrz. Dziś rano podałam jej pół tabletki furaginum.
Chciałabym się dowiedzieć co może być przyczyną jej stanu i jak mogłabym jej pomóc? Czy konieczna jest wizyta u weterynarza i jakie są koszty badań?
Pozdrawiam
Kotka oddaje mocz z krwią
To moze być zapalenie pęcherza, dróg moczowych, problemy z nerkami, kamienie nerkowe.
Radzę udać się jednak do lekarza. Cena wizyty zależy od rodzaju podjętego leczenia, zastosowanych leków. Badanie moczu można wykonać w każdym laboratorium i nie jest drogie.
Nie zwlekaj, kotka na pewno cierpi.
Radzę udać się jednak do lekarza. Cena wizyty zależy od rodzaju podjętego leczenia, zastosowanych leków. Badanie moczu można wykonać w każdym laboratorium i nie jest drogie.
Nie zwlekaj, kotka na pewno cierpi.
To, ze kotka wydala mało moczu, a więcej pije i trwa to już tydzień bardzo by mnie zaniepokoiło. Dlaczego nie zabierzesz jej do lekarza? Leczenie na własną rękę to nie jest najlepszy pomysł.
a to, ze zwierzę jest zdrowe jeśli je, to można między bajki włożyć.
Od tego jest właśnie weterynarz. Nie ma co zwlekać, bo to może być jakieś schorzenie nerek i jeśli będzie za późno, to będziesz sobie w brodę pluć.Chciałabym się dowiedzieć co może być przyczyną jej stanu i jak mogłabym jej pomóc?
a to, ze zwierzę jest zdrowe jeśli je, to można między bajki włożyć.
Nigdy nie podawaj sama kotu takich poważnych leków , jeśli nie wiesz, co mu jest. Nic nie pomoże, a może zaszkodzić.madzik1410 pisze: Dziś rano podałam jej pół tabletki furaginum.
Chciałabym się dowiedzieć co może być przyczyną jej stanu i jak mogłabym jej pomóc? Czy konieczna jest wizyta u weterynarza i jakie są koszty badań?
Wizyta u weterynarza i badania są konieczne, bo nikt na oko, kota nie zdiagnozuje. Ceny mogą zależeć od lecznicy, czy laboratorium.
Powodzenia
-
- Informacje
-