Kot po wyszyciu cewki moczowej
Witam serdecznie. Mój kot Zenek jest kastratem. Jakiś czas temu miał problemy z pęcherzem, nie mógł się wysikać. Poszłam do weterynarza. Nie mógł z kota wydusić moczu więc postanowił go rozpruć. Stwierdził całkowite zapchanie cewki moczowej. Postanowił kota wyszyć. Wszystko by było dobrze ale niestety nie jest. Zenuś ma dziurę na brzuchu poniżej pępka. Nie jest chudym kotem więc fałdy zakrywają mu ją. Ciężko jest utrzymać jego higienę. Kot cały czas liże brzuch ale na szczęście nie sięga do "dziury". Nie pozwala się tam dotykać. Pojawiły się odparzenia, które smaruję Tormentiolem. Samo wejście do pęcherza jest już mocno odparzone. Zakładam kotu pieluchę żeby trochę wysechł na brzuchu. Nadal jest źle. Zastanawiałam się czy można Zenkowi założyć cewnik na stałe. Proszę o szybką odpowiedź.
cewnika nie ma szans z założeniem na stałe chyba że do szykiej śmierci a po jej zadziałaniu mu trawale zostawisz. Należy usunąć nadmierne fałdy aby komplkacje z nimi nie pojawiały się.
-
- Informacje
-