Fałda na brzuchu

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Olivia 2005

17 grudnia 2012, 18:48

Mój kotek syjamski ma wiszącą fałdę na brzuchu. Obecnie ma 10 miesięcy. Jak był mniejszy to nie miał. Jakiś czas temu trochę musiałam go odchudzić. Był trochę za gruby jak na kota orientalnego ale nie do przesady. Teraz jest szczuplejszy ale fałda wisi i wygląda to nieestetycznie. Czy można coś z tym zrobić? Może jeszcze by musiał być odchudzony? Czy to normalne u rasy tych kotów. Kotek jest czysto rasowy ( rodow.).
asiryś

17 grudnia 2012, 21:53

:D No, tap madl z niego nie będzie :D
Obawiam :wink: sie , ze tak mu juz zostanie :roll: . Pozioma sylwetka kota dodatkowo sprzyja obwisaniu naciagnietej przez tłuszczyk skóry. ( no chyba,ze operacja plastyczna? :lol: :lol: :lol: )
Mysle,ze nie jest to poważny problem. Postaraj sie dostrzec tego pozytywy...np jak cudnie ta fałdka "majta się" na boki, jak kotek biegnie... 8)
Oczywiscie musisz wykluczyć jakis problem zdrowotny. Ale to juz musi obejrzeć lekarz.
Olivia 2005

18 grudnia 2012, 00:00

Osobiście to mi to nie przeszkadza. Kotek jest cudowny, kochany. szalony jak przystało na syjama. W kilku miejscach przeczytałam że są rasy które mają taki fałd. Ale tez jak są otyłe. Wydaje mi się ze już nie jest taki gruby :oops: Nie wiem czy jeszcze mam go odchudzić. Fałdka jest mięciutka taka tłuszczykowa :lol:
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

22 grudnia 2012, 23:48

niestety to efekt otyłosci i tak mu pozostanie.
ODPOWIEDZ
  • Informacje