Krew w kale i wymiotach kotki
Witam, od 3 dni kotka znajomej, która jest kilka dni pod moją opieką wymiotuje z krwią, w kale też jest krew. Od tego czasu też nic nie je, nie pije. Czasem widzę także kroplę samej krwi na podłodze. Dzisiaj lekarz pobrał krew, czekamy na wyniki. Dostała NaCl, glukozę, antybiotyk, leki przeciwwymiotne. Na razie weterynarz nie stawia diagnozy. Co to może być, co robić?
-
no przez internet nie stwierdzimy... wymioty z krwią mogą być z żołądka (wrzody) albo płuc (nowotwór). krew w kale również może być z żołądka (przetrawiona ma ciemny kolor) lub z jelita grubego (ta będzie jasna). wygląda to dość poważnie i niebezpiecznie. kot dostał coś na krzepnięcie? mam nadzieję, że masz dobrego weterynarza..
Krew w kale jest ciemna. Wczorajsze zastrzyki niewiele pomogły niestety. Kot sezon ciepły spędza w ogródku, od 2 miesięcy jednak jest w domu. Wyniki wyszły dobre, nie ma stanu zapalnego. Przeciwzakrzepowe dostała. I nadal nie wiadomo, co jej jest...
-
trutka na szczury powoduje krwawienia wewnętrzne. wygląda na to, że jest to krwawienie z górnego odcinka przewodu pokarmowego. u ludzi w takich sytuacjach robi się gastroskopię, a u kotów...? przeciwzakrzepowe?
RTG wykazał kumulację gazów w jednym miejscu, ale czy możliwe jest, żeby kot przez to krwawił z przewodu? Właściwie wczoraj już nie krwawił, jednak dzisiaj po odrobaczeniu znowu pokazało się trochę krwi.
-
Jeśli jeszcze autorka wątku zagląda na to forum, to proszę, aby napisała jak sprawa się rozwiązała.
Bo właśnie kotka mojej siostry wymiotuje krwią i szukam w Internecie wskazówek co to może być.
Jest umówiona do weta, ale jeszcze się upewniam.
Bo właśnie kotka mojej siostry wymiotuje krwią i szukam w Internecie wskazówek co to może być.
Jest umówiona do weta, ale jeszcze się upewniam.
-
pewnie się odpowiedzi nie doczekamy ech
-
chyba nie, ja mialem podobna sytuacje niedawno u mojej kotki to byla chyba aleria.zwierzozwierz pisze:pewnie się odpowiedzi nie doczekamy ech
-
- Informacje
-