Witam serdecznie,
szukam ratunku dla Budryska - mojego kotka, któremu wycięto guza ostatniego stycznia.
Z badania hist-pat: mięsak złośliwy anaplastyczny
W czwartek konsultowałam kotka u drxxxxxxxxxx- guz odrasta, ze względu na stopien zaawansowania zmiany brak realnych wskazań do chemioterapii. Rozważyc terapię metronomiczną - leukeran i metacam 0,1 mg/kg m.c.
Co tu rozważać?
Leukeran już w lodówce, metacam w strzykawkach czeka...
ale jak ja mam ten leukeran podać???? 1/3 tableteczki na dzień...... a tableteczki maluśkie.....
o metacam też się zresztą martwię - lekarz przeraził mnie skutkami ubocznymi.
czy da się to czymś zastąpić????
cykloferonu i immuno'up nie mogę podać, bo tylko zaszkodzę - tak powiedział mi lekarz.
Mogę podawać Q10 i podaje już od jakiegoś czasu effa olie...
Co mogę jeszcze zrobić? jak mam ratować Budryska?
Mogę przesłać jego dokumentację medyczną,prosze tylko o info, na jaki adres mailowy.
Podaję tez mój nr tel. 600 36 95 95 i mail: m.gren@interia.pl
Życzę wszystkim Zdrowia!!!!!! dla Pupili!!!!!!!!
Małgosia
pomocy mój kotek ma mięsaka złośliwego
nie masz zbyt dużych możliwości przy tak złośliwym nowotworze. Prowadzi kota specjalista więc nie wiem co da Ci taka konsultacja przez neta. Kontynuuj leczenie u lekarza prowadzącego , może jeszcze raz zreoperuj tego kota i tyle . Lekarz dobrze wie co robi , usnął zmianę , wykonał badanie , zalecił leki i to na prawdę bardzo dobre postępowanie. Zaś sama zmiana jest fatalna ( guz).
Dziękuję za odpowiedź.
To niby racja, że konsultacja przez internet niewiele da, ale spróbować trzeba wszystkiego.
od poniedziałku podaję leki i kotu wzrósł apetyt i jakoś tak odżył....
Z koenzymem trochę szalejemy zjada 120mg dziennie i czekamy na cud...
Kotek jest bardzo dzielny: leukeran przemycam w cielęcinie lub wołowinie (na zmianę), natomiast metacam zlizuje z dłoni, a o witaminy i koenzym Q10 sam się upomina.
Okazuje się, że w aptece są takie "gilotynki" do krojenia tabletek, więc jakoś udaje się podzielić leukeran na części.
Guza chciałabym jeszcze raz usunąć, najpierw mamy zobaczyć, jak zadziałają leki...
W każdym razie tak łatwo się nie poddamy!
Pozdrawiam serdecznie
Małgosia
To niby racja, że konsultacja przez internet niewiele da, ale spróbować trzeba wszystkiego.
od poniedziałku podaję leki i kotu wzrósł apetyt i jakoś tak odżył....
Z koenzymem trochę szalejemy zjada 120mg dziennie i czekamy na cud...
Kotek jest bardzo dzielny: leukeran przemycam w cielęcinie lub wołowinie (na zmianę), natomiast metacam zlizuje z dłoni, a o witaminy i koenzym Q10 sam się upomina.
Okazuje się, że w aptece są takie "gilotynki" do krojenia tabletek, więc jakoś udaje się podzielić leukeran na części.
Guza chciałabym jeszcze raz usunąć, najpierw mamy zobaczyć, jak zadziałają leki...
W każdym razie tak łatwo się nie poddamy!
Pozdrawiam serdecznie
Małgosia
-
osobiście jestem przeciwna podawaniu witamin podczas chorób nowotworowych, jeżeli nie ma bezwzględnej konieczności. pamiętaj, że witaminy odżywiają także raka.
Guz rośnie
myślałam, że kotek nabiera ciałka, a to ja schudłam
wszystko zawodzi, już nie wiem, co mam robić
dziś krwawi z guza
możecie mnie wyśmiać, ale umówiłam Budryska do bioenergoterapeuty, nawet lekarz prowadzący powiedział, że nie zaszkodzi spróbować
nie jestem z tych, co potrafią spokojnie czekać na śmierć, muszę o niego zawalczyć
ale nie myślcie, że jestem okrutna, nie będę go męczyć i przedłużać cierpienie, jednak jeszcze nie zawiodło wszystko, a wiara czyni cuda. proszę o taki mały cud - życie...
Gosia
myślałam, że kotek nabiera ciałka, a to ja schudłam
wszystko zawodzi, już nie wiem, co mam robić
dziś krwawi z guza
możecie mnie wyśmiać, ale umówiłam Budryska do bioenergoterapeuty, nawet lekarz prowadzący powiedział, że nie zaszkodzi spróbować
nie jestem z tych, co potrafią spokojnie czekać na śmierć, muszę o niego zawalczyć
ale nie myślcie, że jestem okrutna, nie będę go męczyć i przedłużać cierpienie, jednak jeszcze nie zawiodło wszystko, a wiara czyni cuda. proszę o taki mały cud - życie...
Gosia
-
- Informacje
-