Witam,
Mój kot pije wodę z kranu dość często, zazwyczaj po tym jak zje suchą karmę. Są to niewielkie ilości, ale kot sobie chrupie a następnie wskakuje na kran i domaga się wody. Ostatnio czytałam, że częste picie wody to objaw choroby. Zastanawiam się czy to możliwe, czy może po prostu mój kot jest jednym z tych, które lubią wodę a suche jedzenie go do tego pobudza?
kot pije często po jedzeniu
część kotów pije tylko świeżą wodę lejącą się lub kapiącą z kranu , także Twój kot nie jest jakimś ewenementem. Sucha karma pobudza zwierzę do picia.
rozumiem zastanawiam się po prostu czy powinnam się martwić, że pije kilka razy dziennie. Zazwyczaj ludzie piszą, ze ich kociaki nie piją zbyt często, a jeśli tak to jest to objaw jakiejś choroby.
można na wszelki wypadek zebrać mocz i zbadać. Badanie proste , tanie a czasami pokaże , że coś jest nie tak.
naciągana ta teoria. Teoretycznie o to chodzi , ale kot w ogóle tak nie kombinuje. Po prostu chce mu się pić i pije.
-
- Informacje
-