kotka się ślini i nie je

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

AnnaG.

30 lipca 2014, 19:30

Moja 3 letnia kotka od wczoraj nie je i się ślini. Przeleżała cały dzień w kącie, cała była ośliniona i trzymała język na wierzchu wysunięty do połowy i lekko widoczne 3cie powieki. Położyłam jej jedzenie ale nie ruszyła, po kilku godz. gdy to zobaczyłam podałam jej kawałek szynki po nos i zjadła dosłownie 1cm. Podałam picie i piła choć jakoś z trudem. gdy ja wzięłam na ręce i obmacywałam to mruczała i nic ją nie bolało na ciele, zachowanie o.k. poza tym, że jest osępiała. Wczoraj nasikała w kuwecie, a zapach był jakoś taki strasznie cuchnący aż na cały pokój (w sumie nie wiem jaki był dotąd bo ona zawsze wychodzi się załatwić na zewnątrz dopiero wczoraj po raz pierwszy jej podłożyłam kuwetę bo nie chciała wychodzić z domu). Dziś wyszła na zewnątrz, trochę popatrzyła, pochodziła i leżała na ławce ogrodowej, po kilku godz. chciała wrócić do domu i znów tak leży skulona. Mięsa z kurczaka nie chciała tknąć, kulki mokrej karmy z puszki też, dopiero gdy obie rzeczy podłożyłam pod jej nos to wybrała karmę i 3 kulki zjadła ale z trudem tzn. jakby jedną stroną i po połknięciu gdy się oblizuje to jej dolna żuchwa podskakuje jakby jeszcze kilka razy gryzła coś czego nie ma, po czym znów ma język na wierzchu i ślinę na i pod brodą. Po zjedzeniu ostatniej kulki zaczęła sama na siebie buczeć i ocierać łapą pysk po stronie przeciwnej do tej którą jadła, zajrzałam jej do pyszczka i nic tam nie widziałam aby ząb jej pękł czy stało się coś innego w tym rodzaju lub by miała coś wbite w podniebienie. Co jej dolega?
SleepingSun

30 lipca 2014, 20:53

natychmiast badania krwi! objawy neurologiczne + cuchnący mocz = niewydolność wątroby.
AnnaG.

04 sierpnia 2014, 19:00

Gdyby ktoś chciał wiedzieć bo miałby podobnie, to kotka miała ból zęba, stan zapalny i ka mień na zębie który powodował b.silny ból.
ODPOWIEDZ
  • Informacje