Zaszczepiłam kota w niedzielę. Dwie doby mniej więcej dochodził do siebie. Mało w tym czasie siusiał, kupkę zrobił wczoraj po parafinie.
Wzięłam mu dziś mocz do badania-tak na wszelki wypadek. uczulona jestem...
No i to są wyniki:
Barwa:bursztynowa
Klarowność: zupełna
Glukoza: nb
Białko: 75
pH 6
ciężar : 1.020
Bilirubina: nb.
Urobilinogen: norm.
Ciałą ketonowe nb
Bakterie nb.
Erytrocyty: świeże, 12-15 w polu widzenia
Leukocyty: 3-5 w polu widzenia
nabłonki płaskie: pojedyncze.
Poleciałam do lecznicy, ale zamkniete. Poleciałam do drugiej: dostałam GINJAL na odkażanie.
Czy to aby wystarczy?
To białko mnie martwi...
BIAŁKO W MOCZU
Słyszałam, że wysokie białko może być sygnałem przy niewydolności nerek, ale to tylko poszlaka, dlatego najlepiej zrobić badania krwi (morfologię) plus mocznik i kreatyninę. Wysokie białko może być też spowodowane tym co jest w osadzie czyli erytrocytami leukocytami nabłonkami. Ja bym jednak zrobiła badanie krwi. Pozdrawiam i trzymam kciuki za kotka
na tak wysoki poziom białka w moczu składa się także podwyższony poziom erytroctów jak i leukocytó ( to też białko) proszę także nie opierać się na oznaczeniach ilościowych białaka z urometrów trzeba byłoby oznaczyć ilościowo metodą labolatoryjną - podobnie jak we krwi. Ale większy problem ten kot ma z infekcją....
-
- Informacje
-