Kicia od czterech dni nic nie je pomocy!
Moja 5 miesięczna kicia od czterech dni nic nie je. Nawet nie podchodzi do miski. Do tej pory była małym żarłoczkiem, jadła RC i puszeczki Animondy. Teraz nawet nie reaguje na surowe mięsko. Byłam u weta zmierzył jej temperaturę pooglądał i nic nie stwierdził! Zapisał Hapachol 2X dziennie, po którym kicia wymiotuje (ponoć tak ma być?). Boję się, bo dziś mija 4 dzień głodówki, a ona coraz chudsza jest..... Wet myślał że ten lek jej pomoże, a tu nic. Co ja mam robić????? Czy może czyjś kotek miał podobnie?
To,że kotka nie je to pikuś, ważne żeby piła. Jeżeli nie chce sama to trzeba ją zmuszać.
To nie do końca prawda. Kot musi jeść, w przeciwnym razie dość szybko dochodzi do groźnego w skutkach stłuszczenia wątroby. Nie wiadomo tylko z jakiego powodu ten brak apetytu-czy to objaw jakiejś choroby, czy na przykład niedrożność jelit. Jeśli lek nie pomógł, to ja bym natychmiast wróciła do weta, bo nie można kotki w takim stanie zostawiać. Zwłaszcza, że przy wymiotach dodatkowo może dojść do odwodnienia. Mam nadzieję, że przez ten czas kicia była drugi raz u weta i coś więcej już wiadomo. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było OK!!!Arahja pisze:To,że kotka nie je to pikuś, ważne żeby piła. Jeżeli nie chce sama to trzeba ją zmuszać.