Kicia od czterech dni nic nie je pomocy!

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

malisja

15 września 2007, 23:06

Moja 5 miesięczna kicia od czterech dni nic nie je. Nawet nie podchodzi do miski. Do tej pory była małym żarłoczkiem, jadła RC i puszeczki Animondy. Teraz nawet nie reaguje na surowe mięsko. Byłam u weta zmierzył jej temperaturę pooglądał i nic nie stwierdził! Zapisał Hapachol 2X dziennie, po którym kicia wymiotuje (ponoć tak ma być?). Boję się, bo dziś mija 4 dzień głodówki, a ona coraz chudsza jest..... :cry: Wet myślał że ten lek jej pomoże, a tu nic. Co ja mam robić????? Czy może czyjś kotek miał podobnie?
Arahja
Kontakt:

16 września 2007, 16:45

To,że kotka nie je to pikuś, ważne żeby piła. Jeżeli nie chce sama to trzeba ją zmuszać.
ATA

16 września 2007, 18:09

Arahja pisze:To,że kotka nie je to pikuś, ważne żeby piła. Jeżeli nie chce sama to trzeba ją zmuszać.
To nie do końca prawda. Kot musi jeść, w przeciwnym razie dość szybko dochodzi do groźnego w skutkach stłuszczenia wątroby. Nie wiadomo tylko z jakiego powodu ten brak apetytu-czy to objaw jakiejś choroby, czy na przykład niedrożność jelit. Jeśli lek nie pomógł, to ja bym natychmiast wróciła do weta, bo nie można kotki w takim stanie zostawiać. Zwłaszcza, że przy wymiotach dodatkowo może dojść do odwodnienia. Mam nadzieję, że przez ten czas kicia była drugi raz u weta i coś więcej już wiadomo. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było OK!!!
ODPOWIEDZ
  • Informacje