O jakie badania poprosić

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Ania_a

15 kwietnia 2020, 18:33

<t>Dzień dobry<br/>
<br/>
Od 3 miesięcy mam adoptowanego kotka. Wzięłam go z lecznicy wet. gdzie został przyniesiony przez ludzi i w niej pozostawiony. Był ranny i podobno mieszkał gdzieś w blokach i był dokarmiany prawdopodobnie ludzkim jedzeniem. Po wyleczeniu i wykastrowaniu czekał na nowego właściciela(miał usuniętą część mięśni i chodzi teraz trochę krzywo). <br/>
<br/>
Zadomowił się dosyć szybko. Po 3 tygodniach zaczął się załatwiać poza kuwetą ale zostało to unormowane m.in. nową kuwetą i Faliweyem. Niestety w tym czasie zauważyłam że szybko się męczy i ciężko oddycha. Nie jest zbyt zabawowy i lubi jedynie wędki, sznurki i sznurówki, często wypoczywa a po kilku minutach zabawy potrafi ciężko sapać. Wet. kazała obserwować i stwierdziła, że nie słyszy w trakcie badań czegokolwiek. Oprócz tego kot żałośnie miauczy i znów zaczął załatwiać się poza kuwetami i teraz ma 3 kuwetę w sypialni. <br/>
<br/>
Kot ma już rok, gdy brałam go w styczniu został określony jako 10 mies.<br/>
O jakie badania mogłabym poprosić w lecznicy? Nie chcę wyjść na panikarę ale wolę kotka raz jeszcze przebadać. <br/>
Z góry dziękuję za poradę.</t>
ODPOWIEDZ
  • Informacje