Kot po kastracji

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

nisiaa5417

29 listopada 2024, 18:35

Witam,mam problem a mianowicie mój kot 18 listopada miał kastrację,przez 3 kolejne dni wszystko było w porządku jednak w piątek pojawił się luźny stolec i brak apetytu. W międzyczasie dałam mu inna karmę,pomyślałam że może to przez to,jednak przez 2 kolejne dni stolec był wodnisty.W poniedziałek kot zaczął jeść i wszystko wróciło do normy,aż do tego czwartku gdzie do stolca dołączyły wymioty,kot stał się apatyczny.Zabralam go do weterynarza który stwierdził że to prawdopodobnie wirus ponieważ kastracja osłabiła jego organizm,kot dostał zastrzyki. Po powrocie do domu był ciągle głodny,nad ranem zwymiotował niestrawione jedzenie i pojawił się wodnisty stolec,który bardzo śmierdział. Znów zabrałam go do weterynarza dostał te same zastrzyki plus pastę na zakłaczenie,kot jest osowiały i ciągle by spał. Może mial ktoś taką sytuację?Może jakieś pomysły co to może być?Będę wdzięczna za pomoc.
Vet4u

29 listopada 2024, 19:57

Dzień dobry,
W tej sytuacji może Pani poprosić lekarza prowadzącego o pogłębienie diagnostyki układu pokarmowego poprzez np. Zrobienie badania obrazowego jamy brzusznej oraz badań krwi.

Pozdrawiam,
Vet4u
ODPOWIEDZ
  • Informacje