Zgrubienie po zastrzyku

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

04 listopada 2007, 21:46

Mam prośbę czy może mi ktoś poradzić co mam zrobić zanim jutro wtrafie do weta z kotką a chodzi o to że w piątek kotka miała zastrzyk w kark i teraz ma w tym miejscu zgrubienie wielkości śliwki węgierki i z tego wydobywa się przezroczysta ciecz kotka chce żeby to miejsce jej masować ale nie wiem czy powinam a może trzeba to czymś przemyć lub przyłożyć proszę o radę za każdą podpowiedź dziękuję
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

04 listopada 2007, 22:18

zależy co to za zastrzyk miała, ale na pewno kokaż to pilnie lekarzowi
Gość

04 listopada 2007, 22:29

Ten zastrzyk był przeciw bólowy nazywał się keton lub coś takiego kotka dostało go zewzględu na ból po sterylizacji która była dzień wcześniej mam tylko jedno pytanie czy nie zaszkodzę jej gdy masuję jej te miejsce gazikiem bo boję się że mogę to miejsce podrażniać a ona się tylko w ten sposób uspokaja i nawet zasypia wtedy
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

04 listopada 2007, 22:36

co prawda nie znam takiego leku u ludzie jest ketonal , ale co do masowania nikt nie okresli czy można. Jeśli zawartością jest ropa to przeciwskazane. Po prostu nie znamy zawartości tego bombla.
Gość

04 listopada 2007, 22:45

Dziękuję za odpowiedź postaram się ją jakoś głaskać omijając te miejsce a rano polecę do weta pozdrawiam serdecznie
ODPOWIEDZ
  • Informacje