Biegunka - pytanie do Doktora

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Ewa i Aurelio

20 grudnia 2007, 09:28

Mój 5,5 miesieczny kocurek brytyjski dostał tydzień temu biegunki, która utrzymywała sę 2 dni, pojawiała sie też krew ze śłuzem - po oględzinach wet stwierdził, że może to być zapalenie jelita (mial je ponoć bardzo napięte i odczuwal ból przy ich nacisku, ale tylko jelit, inne narządy ok). Temperatura 39,1
Lekarz wykluczyl pasozyty bo kociak był prawidłowo odrobaczony, szczepienia też ok...
Dostał 2 zastrzyki i głodówka prawie dobę....
po wizycie u weta biegnka ustała i wszystko wróciło do normy... do dzisiejszej nocy... :( Co mu jest...?
Nie wygląda na chorego... bawi się, biega, ma apetyt...
Czy to może być coś poważnego..?
Czy iść z nim dziś znowu do lekarza czy zaczekać do jutra...?
Nie wiem co się znim teraz dzieje bo jestem w pracy a on biedny sam w domu.. :(
Czytałam na forum o leku Lacdid - może mu to zaaplikować...?
Proszę o opdowiedź i z góry dziękuję
Iza-Erin
Kontakt:

20 grudnia 2007, 11:04

Ja stosowałam Lakcid już kilkakrotnie, własnie za radą Pana Doktora, więc myślę, że kici nie zaszkodzi. Życzę dużo zdrowia maluszkowi :)
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

21 grudnia 2007, 22:37

Lakcid można zawsze dać, ale jeśli objawy nawracją to ja zawszed staram się ustalić powód. Niektóre choroby jeslit są bardzo niebezpieczne a zaczynają się niewinnie. Ja skosultowałbym się z lekarzem nawet telefonicznie ( oczywiście tym, który go zna).
Iza-Erin
Kontakt:

24 grudnia 2007, 09:26

Jeżeli biegunka nawraca, to oczywiście ma Pan rację :) Ja miałam na myśli sporadyczne problemy z brzuszkiem.
ODPOWIEDZ
  • Informacje