Witam.
U mojego 12letniego kocura stwierdzono powiększone serce i słabą kurczliwość lewej komory. Kot ma również kamień nazębny, który powinien być usunięty i tu jest problem. Badający go lekarz stwierdził aby dać sobie spokój z usuwaniem kamienia ze względu na serce a w przyszłości czy zdechnie z głodu czy nie wybudzi się z narkozy - na jedno wyjdzie.
I co ja mam z tym fantem zrobić
Kot poza atakami padaczkowymi (średnio raz na rok) nie wykazuje żadnych objawów sercowych, wyniki krwi ma podobno bardzo ładne:
MCV 53,00
MCH 16,10
MCHC 30,30
Erytrocyty 9,35 mln/mm3
Hematokryt 49,60%
Hemoglobina 15,00g/dl
Leukocyty 3,70 tys/mm3
Trombocyty 399,00 tys/mm3
Biochemia:
AST 14,80
Kreatynina 1,34 mg/dl
Proszę o ocenę w/w wyników ponieważ przy porównaniu z normami nie wydają mi się one takie ładne ale cóż ja się nie znam
Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam
przerost serca a narkoza u seniora - pytanie do dr Jarka
oczywiście, że czyścić zęby. Dobrze znieczulić i monitorować zwierzę i zrobić porządek. Kot ma leucopenię. Dlaczego ma tylko Ast i kreatyninę? z biochemi.
Nie wiem dlaczego tylko te wyniki nie znam się
Byłam w najlepszej klinice weterynaryjnej w Katowicach Opisałam dokładnie objawy poprosiłam o bardzo dokładne badania, prawie wymusiłam badanie usg wszystkich organów. Powiedziano mi to co powiedziano o narkozie i to że kot ma ładne wyniki i jest zdrowy a to że czasem zamiałczy jak go podnoszę to po prostu starość.
Proszę mi powiedzieć jakie konkretne badania mam mu zrobić ?
Po prostu pójdę z listą i zażądam tych konkretnych badań.
Bardzo dziękuję za pomoc
Byłam w najlepszej klinice weterynaryjnej w Katowicach Opisałam dokładnie objawy poprosiłam o bardzo dokładne badania, prawie wymusiłam badanie usg wszystkich organów. Powiedziano mi to co powiedziano o narkozie i to że kot ma ładne wyniki i jest zdrowy a to że czasem zamiałczy jak go podnoszę to po prostu starość.
Proszę mi powiedzieć jakie konkretne badania mam mu zrobić ?
Po prostu pójdę z listą i zażądam tych konkretnych badań.
Bardzo dziękuję za pomoc
ja dorobiłbym jeszcze alat i mocznik.
-
- Informacje
-