Witam.
Chciałbym się dowiedzieć czego używać do czesania kotka o krótkiej sierści ("zwykłego dachowca").
Chodzi mi o coś, żeby nauczyć go czesania już od małego, ale też żeby dawało rade gdy będzie się lenił. czytałem tutaj o Fotrominatorze i wydaje się okej, ale czy tylko on wystarczy czy coś więcej, słyszałem, że dla takiego kotka też dobre są szczotki z naturalnego włosia + gęsty grzebień. Tak więc co wybrać ?
Pozdrawiam
Pielęgnacja krótkiej sierści
Nie chciałam być złośliwa
Szacunek za patrzenie na swoje małe niedociagnięcia z przymrużeniem oka
Jesli chodzi o czesanie. Używaj wszystkiego , na co zgadza sie Twój kot Ważne, by to usuwało podszerstek i zeby kotek to zaakceptował.
Podobno niezły jest furminator
Szacunek za patrzenie na swoje małe niedociagnięcia z przymrużeniem oka
Jesli chodzi o czesanie. Używaj wszystkiego , na co zgadza sie Twój kot Ważne, by to usuwało podszerstek i zeby kotek to zaakceptował.
Podobno niezły jest furminator
Trzeba być delikatnym i robić to stopniowo. Na początek czesz mu delikatnie tylko grzbiet, aby zaakceptował przyrząd. Wiekszosć kotów lubi, jak sie je głaszcze po grzbiecie. Ty rób to grzebykiem, szczotkĄ. Musisz być delikatna i przerywać, kiedy kotek protestuje.
KOt przyzwyczaja się do czesania z czasem. Bez względu na jego reakcję - czesać trzeba. Szczególnie na wiosnę włosy wychodzą, kot je połyka i często wymiotuje. Czesanie i obcinanie pazurków jest konieczne.
-
Ja takie mam i w sumie sprawdzają się, ale mogłyby być troszkę mniejsze
najlepsze są szczotki o szczecinie gładkiej i twardej, skupionej w pęczkismiley34 pisze:Witam.
Chciałbym się dowiedzieć czego używać do czesania kotka o krótkiej sierści ("zwykłego dachowca").
Chodzi mi o coś, żeby nauczyć go czesania już od małego, ale też żeby dawało rade gdy będzie się lenił. czytałem tutaj o Fotrominatorze i wydaje się okej, ale czy tylko on wystarczy czy coś więcej, słyszałem, że dla takiego kotka też dobre są szczotki z naturalnego włosia + gęsty grzebień. Tak więc co wybrać ?
Pozdrawiam
-
Zawsze powinno się pielęgnować krótką sierść według mnie
-
U kotów doskonale sprawdzi się Furminator do krótkiej sierścismiley34 pisze: ↑29 listopada 2012, 21:37Witam.
Pozdrawiam
Kod: Zaznacz cały
https://www.krakvet.pl/product-chy-26379-FURMINATOR-Short-Hair-deShedding-Tool-Small-Cat.html
FURMINATOR Short Hair deShedding Tool Small Cat jest delikatny dla zwierząt - nie podrażnia skóry, ani nie szarpie sierści. Dlatego zabiegi pielęgnacyjne i wyczesywanie będą należały do przyjemnych zajęć.
Zapraszamy do sklepu!
KrakVet.pl
-
- Informacje
-