Maine coon - tłusty ogon
-
Mój kot zaczął chyba dojrzewać. Jak pielęgnować przetłuszczający się ogon? Proszę o wyczerpującą poradę. Kotek będzie niedługo kastrowany ( kolankowiec ). W związku z tym moje pytanie. Czy tłuszczenie się ogona ustąpi po kastracji ? Dziekuje za odpowiedzi.
Olivia2005 pisze:Mój kot zaczął chyba dojrzewać. Jak pielęgnować przetłuszczający się ogon? Proszę o wyczerpującą poradę. Kotek będzie niedługo kastrowany ( kolankowiec ). W związku z tym moje pytanie. Czy tłuszczenie się ogona ustąpi po kastracji ? Dziekuje za odpowiedzi.
tak po kastracji przestanie się przetłuszczać
do pielęgnacji są specjalne pasty lub szampony goop do odtłuszczania a potem szampony typu one step i puder z koaliną
-
dokladnie po kastracji przestanie się przetluszczac, ale wiadomo kastracja to nic dobrego, wedlug mnie ale sa rozne opinie
-
Ostatnio zmieniony 09 października 2017, 19:51 przez mireklakowski22, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Oprócz odpowiedniej diety możesz działać jeszcze na same objawy. Przetłuszczająca się sierść wygląda bardzo brzydko, też mieliśmy z tym problem dlatego doskonale znam twój ból. Możesz korzystać z suchego szamponu dla zwierząt. Fajny jest CERTECH Super Benek - Szampon suchy pielęgnacyjny dla kotów 250ml. Działa szybko i jest wyjątkowo skuteczny ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
-
Witaj
Pielęgnacja kotów rasy Maine Coon jest wymagająca. Potrzebna jest odpowiednia wiedza i przygotowanie. Dwuwarstwowa okrywa włosowa wymaga skrupulatnej i regularnej pielęgnacji. Gdy pojawią się kołtuny może nawet konieczne być ich usunięcie.
Na naszym blogu znajdziesz poradnik właśnie o tej rasie. Tekst Kot Maine coon jest idealny dla wszystkich, którzy posiadają już lub chcąc mieć kota maine coon.
Zapraszamy do lektury!
KrakVet.pl
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Pielęgnacja kotów rasy Maine Coon jest wymagająca. Potrzebna jest odpowiednia wiedza i przygotowanie. Dwuwarstwowa okrywa włosowa wymaga skrupulatnej i regularnej pielęgnacji. Gdy pojawią się kołtuny może nawet konieczne być ich usunięcie.
Na naszym blogu znajdziesz poradnik właśnie o tej rasie. Tekst Kot Maine coon jest idealny dla wszystkich, którzy posiadają już lub chcąc mieć kota maine coon.
Kod: Zaznacz cały
https://www.krakvet.pl/artykuly/maine-coon/
KrakVet.pl
-
Dzień dobry,
najlepiej udać się na wizytę do lekarza weterynarii. Zbada zwierzaka oraz postawi diagnozę czy problem jest na tle hormonalnym , czy jest to zupełnie inny problem.
lek. wet. Karolina Miechowska
najlepiej udać się na wizytę do lekarza weterynarii. Zbada zwierzaka oraz postawi diagnozę czy problem jest na tle hormonalnym , czy jest to zupełnie inny problem.
lek. wet. Karolina Miechowska
-
- Informacje
-