co najlepiej dać kotu do kuwety?
hej,
jesli to kocie dziecko najlepiej piaseczek, a zwirek pozniej - sama zobaczysz co twojemu kotu odpowiada najbardziej, ja przetestowalam wszystko i zostalam przy silikonowym, wygoda w uzyciu i praktycznie brak zapachu odchodow w domu.
pozdrawiam
monika
jesli to kocie dziecko najlepiej piaseczek, a zwirek pozniej - sama zobaczysz co twojemu kotu odpowiada najbardziej, ja przetestowalam wszystko i zostalam przy silikonowym, wygoda w uzyciu i praktycznie brak zapachu odchodow w domu.
pozdrawiam
monika
U mnie silikonowy się nie sprawdził, najpierw był zwykły piasek, niestety bardzo rozsypywany z kuwety. Teraz żwirek najzwyklejszy np Benek niestety zapachowy nie wchodzi w grę,(kot odmawia współpracy). Żwirek jest częściowo roznoszony z kocich łapek po domu, można sobie z tym poradzić.
Polecam żwirek Bazyl compact (nie zapachowe czy inne, tylko "compact"). Doskonale się zbryla, nie ma błota, nie kruszy się. Mało znana firma a robią dobry produkt. Na Allegro kupuję za około 10zł za duże opakowanie, robię zazwyczaj zapas i wysyłka kurierem wychodzi za darmo (no i kurier wniesie to wszystko do domu, nie trzeba dźwigać:)
-
Takiego eko to jeszcze nie testowałam i mówisz, że się sprawdza?Ja do tej pory raczej zamawiałam takiexxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx coś jak ten żel krzemionkowy, ale w sumie jest też tam taki biodegradowalny hmmm już sama nie wiem
-
U nas silikonowy sprawdzał się u kocicy. Potem pojawił się jeszcze kocurek i... niestety okazało się, że ten żwirek źle działał na jego pęcherz... biedaczek dostał 2x zapalenia i potem okazało się, że na 99 % właśnie od tego silikonu. Od kiedy zmieniliśmy na zwykły, bentonitowy wszystko jest w porządku. Kocica na szczęście do wybrednych nie należy, więc też na nowo się przyzwyczaiła
-
Sam zawsze zastanawiam się nad tym samym co dać kotu do kuwety
-
Cześć.
Dobór odpowiedniego podłoża w kuwecie musi być dostosowany do potrzeb zwierzaka. Wygoda i komfort to jedne z podstawowych czynników, na które trzeba zwrócić uwagę. Wybierając podłoże warto również wziąć pod uwagę kwestie estetyki, materiał, z którego jest wykonany produkt, a także własne preferencje.
Na naszym blogu znajdziesz pomocny tekst Jaki żwirek dla kota wybrać?. Z niego dowiesz się, czym się kierować przy wyborze oraz jaki produkt będzie dla Was najlepszy.
Kod: Zaznacz cały
https://www.krakvet.pl/artykuly/jaki-zwirek-dla-kota-wybrac/
Zapraszamy do lektury!
KrakVet.pl