Cześć,
Od miesiąca jest u mnie kotek. Nie wiem czy mam się martwić ale w ciągu tego miesiąc połamał sobie prawie wszystkie wąsy. Wygląda jak dzieło szalonego hodowcy.
Biorąc go do domu z hodowli miał wszystkie wąsiska na miejscu, teraz to jakaś masakra.
Czy może mieć to coś wspólnego z karmą? Tyle z tego co wiem w poprzednim domu jadł dokładnie tę samą karmę.
Połamane wąsy
bywa to przyczyną niedoborów składników witaminowo - mineralnych.
Binar, miałam dokładnie to samo z moja kotką - po przywiezieniu od hodowcy połamały jej się prawie wszystkie wąsy. Podawałam preparat o nazwie Efa Olie, który kupuję w KrakVecie. Preparat jest bardzo dobry na ogólną kondycję sierści i polecany przez wielu hodowców. Mojej kotce bardzo smakuje . Wąsy odrosły, ale dopiero po ok. 7, 8 miesiącach. Dziś ma piękne i długie!
Witam,
wprawdzie nie jestem lekarzem, ale uważam, że łamanie sie wąsów nie wynika z braków żywieniowych. Swego czasu miałam 5 kotów ( w tym 3 kącięta) .Były karmione takim samym pokarmem ( royal canin, surowe mięso, witaminki). Wszystkie, prócz jednego (dorodnego kocurka-rodzynka) miały piekne, elastyczne,długie wąsy, natomiast wspomniany kocurek sztywne i połamane. Jest tak do tej pory ( ma 10 mies). Myślę, że zależy to od wrodzonej twardości i kruchości włosa. Ale zapewniam, że z tymi wąsami wygląda słodko
wprawdzie nie jestem lekarzem, ale uważam, że łamanie sie wąsów nie wynika z braków żywieniowych. Swego czasu miałam 5 kotów ( w tym 3 kącięta) .Były karmione takim samym pokarmem ( royal canin, surowe mięso, witaminki). Wszystkie, prócz jednego (dorodnego kocurka-rodzynka) miały piekne, elastyczne,długie wąsy, natomiast wspomniany kocurek sztywne i połamane. Jest tak do tej pory ( ma 10 mies). Myślę, że zależy to od wrodzonej twardości i kruchości włosa. Ale zapewniam, że z tymi wąsami wygląda słodko
ale to tez tak pewnie jak u ludzi... ja mimo zdrowego tryby zycia mam kiepskiej jakosci paznokcie i po kazdym wiekszym stresie, chorobie widze jak ich stan sie pogarsza. wiec musze im wiecej uwagi poswiecic i bardziej dbac o nie dieta, etc. ten twoj kotek tez moze ma po prostu słabsze genetycznie pazurki.
-
Ja tak zawsze robię, zwłaszcza, kiedy wiem, że będe jeść.
Cześć! spróbuj preparatów, które poprawią kondycję skóry i sierści. Szczerze polecam Bosch Olej z łososia - 1000ml https://www.krakvet.pl/product-pol-2647 ... 500ml.html Można go dodawać spokojnie do posiłku. Karma będzie dla kota smaczniejsza, a przy okazji zadbasz o jego wyglądBinar pisze: ↑12 listopada 2009, 10:34Cześć,
Od miesiąca jest u mnie kotek. Nie wiem czy mam się martwić ale w ciągu tego miesiąc połamał sobie prawie wszystkie wąsy. Wygląda jak dzieło szalonego hodowcy.
Biorąc go do domu z hodowli miał wszystkie wąsiska na miejscu, teraz to jakaś masakra.
Czy może mieć to coś wspólnego z karmą? Tyle z tego co wiem w poprzednim domu jadł dokładnie tę samą karmę.