Maine coon - tłusty ogon
-
Mój kot zaczął chyba dojrzewać. Jak pielęgnować przetłuszczający się ogon? Proszę o wyczerpującą poradę. Kotek będzie niedługo kastrowany ( kolankowiec ). W związku z tym moje pytanie. Czy tłuszczenie się ogona ustąpi po kastracji ? Dziekuje za odpowiedzi.
Olivia2005 pisze:Mój kot zaczął chyba dojrzewać. Jak pielęgnować przetłuszczający się ogon? Proszę o wyczerpującą poradę. Kotek będzie niedługo kastrowany ( kolankowiec ). W związku z tym moje pytanie. Czy tłuszczenie się ogona ustąpi po kastracji ? Dziekuje za odpowiedzi.
tak po kastracji przestanie się przetłuszczać
do pielęgnacji są specjalne pasty lub szampony goop do odtłuszczania a potem szampony typu one step i puder z koaliną
-
dokladnie po kastracji przestanie się przetluszczac, ale wiadomo kastracja to nic dobrego, wedlug mnie ale sa rozne opinie
-
Ostatnio zmieniony 09 października 2017, 19:51 przez mireklakowski22, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Oprócz odpowiedniej diety możesz działać jeszcze na same objawy. Przetłuszczająca się sierść wygląda bardzo brzydko, też mieliśmy z tym problem dlatego doskonale znam twój ból. Możesz korzystać z suchego szamponu dla zwierząt. Fajny jest CERTECH Super Benek - Szampon suchy pielęgnacyjny dla kotów 250ml. Działa szybko i jest wyjątkowo skuteczny
-
Witaj
Pielęgnacja kotów rasy Maine Coon jest wymagająca. Potrzebna jest odpowiednia wiedza i przygotowanie. Dwuwarstwowa okrywa włosowa wymaga skrupulatnej i regularnej pielęgnacji. Gdy pojawią się kołtuny może nawet konieczne być ich usunięcie.
Na naszym blogu znajdziesz poradnik właśnie o tej rasie. Tekst Kot Maine coon jest idealny dla wszystkich, którzy posiadają już lub chcąc mieć kota maine coon.
Zapraszamy do lektury!
KrakVet.pl
Pielęgnacja kotów rasy Maine Coon jest wymagająca. Potrzebna jest odpowiednia wiedza i przygotowanie. Dwuwarstwowa okrywa włosowa wymaga skrupulatnej i regularnej pielęgnacji. Gdy pojawią się kołtuny może nawet konieczne być ich usunięcie.
Na naszym blogu znajdziesz poradnik właśnie o tej rasie. Tekst Kot Maine coon jest idealny dla wszystkich, którzy posiadają już lub chcąc mieć kota maine coon.
Kod: Zaznacz cały
https://www.krakvet.pl/artykuly/maine-coon/
KrakVet.pl
-
Dzień dobry,
najlepiej udać się na wizytę do lekarza weterynarii. Zbada zwierzaka oraz postawi diagnozę czy problem jest na tle hormonalnym , czy jest to zupełnie inny problem.
lek. wet. Karolina Miechowska
najlepiej udać się na wizytę do lekarza weterynarii. Zbada zwierzaka oraz postawi diagnozę czy problem jest na tle hormonalnym , czy jest to zupełnie inny problem.
lek. wet. Karolina Miechowska
-
- Informacje
-