jaki żwirek jest lepszy: silikonowy czy drewniany?
Żwirek silikonowy po jakimś czasie brzydko pachnie i według mnie jest mało wydajny. Ja kupuję na allegro 30 kg zwykłego pelletu za 30 zł, to to samo co żwirek, tyle, że inaczej się nazywa i jest tańszy Żwirek drewniany jest lepszy, bo neutralizuje nieprzyjemny zapach i można wyrzucić go do wc.
-
używam silikonowego razem z okażaczem do kuwet
Zwolennicy żwirków silikonowych chwalą go za wygodę użytkowania, mówią, że są prawie bezobsługowe. Przeciwnicy natomiast zwracają uwagę na fakt, że chłonący mocz żwirek staje się z czasem wizualnie i zapachowo nieestetyczny. Zwracają też uwagę na fakt, że żwirek silikonowy używany w krytych kuwetach może gorzej spełniać swoją rolę czyli słabiej pochłaniać wilgoć i zapachy.
żłobek Grodzisk Mazowiecki
żłobek Grodzisk Mazowiecki
- OlkaDorobowska94
No właśnie nam też zupełnie nie odpowiadał silikonowy... wydaje mi się niewygodny dla łapek.
Mój brytol testował juz wiele żwirków i nadal nie jestem pewna który jest dobry. Obecnie mam silikonowy zapachowy ale on pozostawia galaretke z sisi na spodzie klatki .
Moja kota upatrzyła sobie na ubikację kat tarasu. Chcę jej tam postawić kuwetę. Jaki żwirek na zewnątrz?
-
- Informacje
-