Feliway
Pewnie już po szczepieniu, ale odpowiem. Feliway to feromony. Nie działają ot tak, od ręki. Jeśli w ogóle zauważasz działanie tego preparatu to raczej długofalowo. Stosowany jest w przypadkach długotrwałego stresu - np. dokoceniem lub przy znaczeniach moczem. Nie wiązałabym nadziei z tym preparatem w twojej sytuacji.
IzaA dziękuje za odpowiedż .Poszperałam trochę w necie i Ty to potwierdzasz, niestety.Już myślałam,że uniknę tego krojącego serce potrójnego miauczenia,sapania i ziania .Na szczęście ,jak dotąd, od siedmiu lat odwiedzamy weta tylko raz w roku,ale i tak ta kilkuminutowa droga trwa wieczność całą!Już zamówiłam Feliway w Krakvecie, ale na razie jest niedostępny.W poniedziałek jedziemy się szczepić, ale bez wspomagaczy zatem .
Nie wiem czy są skuteczne...kilku osobom, które znam, pomogły, ale równie dużea ilość osób uważa, ze to pieniadze wyrzucone w błoto...ja na nerwy moich kotów używam Rescue Remedy - mieszaninę kropli Bacha. Krople pomogły nam w arcytrudnym dokoceniu (specjlana mieszanka) - w nie wierzę, są skuteczne. RR działa także na ludzi - w rewelacyjny sposób - nawet na moją nerwicę żołądkaATA pisze:Ciekawa jestem, czy w hodowlach stosują ten preparat. Tak jak wspomniałaś Izo ma pomagać eliminować znaczenie moczem terenu, a przecież u hodowlanych kocurków to może być prawdziwy problem. Czy rzeczywiście te feromony są tak skuteczne?
-
Trudno powiedzieć,w moim przypadku nie pomogło,miałam dyfuzor przez prawie 3 miesiące,ale w niektórych przypadkach pomaga (nie od razu na pewno).
-
- Informacje
-