mało ważna data,byle na temat
U nas też pchły a koty widzą podwórko jedynie w trakcie wyjścia z domu w transporterze-w drodze do weterynarza i oczywiście goszczą u nas pchły,więc bawimy się w frontline,ale i tak musimy zakraplanie powtarzać ciągle,niby działa 3 miesiące ale zaleca się powtórzenie po miesiącu-nie rozumiem
Pchły:/
Dzień dobry
Mam dwa koty. Niestety załapały pchły. Nie wychodzą.
Podałam fronline... Pchły zadowolone hasają
Podałam boardline... To samo...
Jak się ich pozbyć ?
Dom sprzątam na okrągło.
Co mogę podać i po jakim czasie.
Boardline podałam 3 dni temu i pchły mają się doskonale.
Pozdrawiam serdecznie
Ewa
Mam dwa koty. Niestety załapały pchły. Nie wychodzą.
Podałam fronline... Pchły zadowolone hasają
Podałam boardline... To samo...
Jak się ich pozbyć ?
Dom sprzątam na okrągło.
Co mogę podać i po jakim czasie.
Boardline podałam 3 dni temu i pchły mają się doskonale.
Pozdrawiam serdecznie
Ewa
Cześć!oro pisze: ↑26 listopada 2008, 18:47Witam
mój kot przebywa stale w domu
wiosna wzięłam go dosłownie na 15 minut na smyczy na podwórko i załapał od razu pchły:/ weterynarz (którego już niestety nie ma) podał mu jakies krople (niestety nie znam nazwy) i od razu przeszlo
mieszkam w domku i kot chodzi sobie czasem do piwnicy, poniewaz pale w piecu drewnem prawdopodobnie na nim przyniosłam do piwnicy pchły od bezdomnych kotów podwórkowych i teraz nie mogę wytępić pcheł u mojego kota!
podawałam już dwa razy FIPREX niestety kot się dalej drapie - wyczesywałam zdechłe pchły - jest ich niewiele - 2 - 3, ale są
wet powiedział, ze po prostu mam przestać puszczać kota do piwnicy - ale on tak uwielbia tam być...
polećcie proszę coś, co będzie chronić kota choć kilka tygodni
Ja polecam ten spray
Kod: Zaznacz cały
https://www.krakvet.pl/product-chy-12754-VET-AGRO-Fiprex-spray-100ml.html
Tak jak ktoś już pisał wcześniej - oprócz stosowania takich preparatów (czy to kropli czy obroży) powinnaś również wymienić (lub oczyścić) zabawki, legowisko, kuwetę - wszystkie typowo kocie miejsca.
Obroże też powinny zdać egzamin, ale wtedy musisz je zmienić zgodnie z zaleceniami producenta, czyli co kilka miesięcy.
Witam,
Pchły to dość częsty i uciążliwy temat.
Polecam zabezpieczyć zwierzaka systematycznie specjalnymi preparatami. Jeśli problem już istnieje, należy zadbać o to, żeby jego legowisko/ zabawki oraz wszystkie powierzchnie zostały wyczyszczone w celu eliminacji ewentualnych pcheł, które mogą się tam znajdować. Samego pupila należy wykąpać w specjalnych środkach i zabezpieczyć preparatami.
Preparaty na pchły występują w różnych formach i można je zakupić u lekarza weterynarii.
Pozdrawiam serdecznie,
Kasia
Pchły to dość częsty i uciążliwy temat.
Polecam zabezpieczyć zwierzaka systematycznie specjalnymi preparatami. Jeśli problem już istnieje, należy zadbać o to, żeby jego legowisko/ zabawki oraz wszystkie powierzchnie zostały wyczyszczone w celu eliminacji ewentualnych pcheł, które mogą się tam znajdować. Samego pupila należy wykąpać w specjalnych środkach i zabezpieczyć preparatami.
Preparaty na pchły występują w różnych formach i można je zakupić u lekarza weterynarii.
Pozdrawiam serdecznie,
Kasia
pchly sa straszne... jak juz pozbedziesz sie ich z psa czy kota to trzeba usunac je z mieszkania i tu polecam ozonowanie https://www.osuszanie-slim-pol.pl/ bo nie ma lepszej metody
1. Skonsultuj się z innym weterynarzem: Zasięgnij porady innego lekarza weterynarii w sprawie alternatywnych możliwości zwalczania pcheł.oro pisze: ↑26 listopada 2008, 18:47Witam
mój kot przebywa stale w domu
wiosna wzięłam go dosłownie na 15 minut na smyczy na podwórko i załapał od razu pchły:/ weterynarz (którego już niestety nie ma) podał mu jakies krople (niestety nie znam nazwy) i od razu przeszlo gsb
mieszkam w domku i kot chodzi sobie czasem do piwnicy, poniewaz pale w piecu drewnem prawdopodobnie na nim przyniosłam do piwnicy pchły od bezdomnych kotów podwórkowych i teraz nie mogę wytępić pcheł u mojego kota!
podawałam już dwa razy FIPREX niestety kot się dalej drapie - wyczesywałam zdechłe pchły - jest ich niewiele - 2 - 3, ale są
wet powiedział, ze po prostu mam przestać puszczać kota do piwnicy - transmitter ale on tak uwielbia tam być...
polećcie proszę coś, co będzie chronić kota choć kilka tygodni
2. Działanie środowiskowe: Regularnie odkurzaj i myj swój dom, aby wyeliminować pchły i ich jaja. Rozważ użycie domowych produktów do zwalczania pcheł.
3. Środki przeciw pchłom: Stosuj środki przeciw pchłom zalecane przez weterynarza przez cały rok, aby chronić kota.
4. Ogranicz dostęp do obszarów zakażonych: Ogranicz dostęp kota do miejsc takich jak piwnica, w których występują pchły.
5. Regularna pielęgnacja: Używaj grzebienia na pchły, aby regularnie usuwać pchły z sierści kota.
Wykonując poniższe kroki, możesz skutecznie poradzić sobie z problemem pcheł Twojego kota i zapobiec ponownej inwazji.
-
- Informacje
-