witajcie, wczoraj moja 6letnia kotka, jak myśleliśmy szuka miejscca do rodzenia.
Cały dzień chodziła za mną. Dzisiaj zaóważyłam że często zagląda w łóżko-które nie jest rozkladane, postanowiłam tam zaglądnąć i znalazłam martwego kociaka. Był 'rozpakowany' z powłoczki. Prawdopodobnie kotka okociła się wczoraj, czy możliwe aby go zagłodziła/ czy bardziej prawdopodobne że urodził się martwy? dodam że kotek jest naprawde bardzo duży, dlugości całej ręki. a kotka bardzo drobna waży może z 2kg, jest taka miniaturka.
I czy możliwe aby okociła się w dwóch innych miejscach??
martwy kociak co dalej? pomocy
jak nie jest to zarejestrowana legalna hodowla to po co rozmnażać dachowce (co jest niezgodne z obowiązującymi przepisami) .... czekam aż żywot tych pseudo stowarzyszeń też zostanie ukróconyMagnetoo pisze:Mogą być różne przyczyny, a dlaczego od razu kastrować? Bez sensu.
nie rozumiem... ktoś zadaje pytanie o martwego kociaka itd. a ktoś odpowiada wysterylizuj/wykastruj ... masakra !!
jak nie umiecsz czytac ze zrozumieniem to nie odpowiadaj - tyczy się to jednej osoby - "hodowczyni" mco, która jak czytam większość denerwuje i uważa się za hmm znawczynie? bo co hodowle ma i zjadła wszelkie rozumy i uprzykrza się ludziom ze swoimi przekonaniami? kobieto ? nawiedzona jesteś?? zamów egzorcystę !! naprawdę czytam wiele forum bo mam psy i koty ale jedna tylko soba jest tak arogancka i taka przemadrzała.. tylko TY !!
jak nie umiecsz czytac ze zrozumieniem to nie odpowiadaj - tyczy się to jednej osoby - "hodowczyni" mco, która jak czytam większość denerwuje i uważa się za hmm znawczynie? bo co hodowle ma i zjadła wszelkie rozumy i uprzykrza się ludziom ze swoimi przekonaniami? kobieto ? nawiedzona jesteś?? zamów egzorcystę !! naprawdę czytam wiele forum bo mam psy i koty ale jedna tylko soba jest tak arogancka i taka przemadrzała.. tylko TY !!
sunshain pisze:jak nie jest to zarejestrowana legalna hodowla to po co rozmnażać dachowce (co jest niezgodne z obowiązującymi przepisami) .... czekam aż żywot tych pseudo stowarzyszeń też zostanie ukróconyMagnetoo pisze:Mogą być różne przyczyny, a dlaczego od razu kastrować? Bez sensu.
a ja czekam az psudohodowle zarejestrowane zaprzestana tej działalności !! na wystawie piękny kociak a w domu kot w klatce trzymany. ogarnij się człowieku i przestan się udzielać na forach bo naprawdę czytam ja i inni czytają ciebie i jedno możemy ci poradzić - przestan się udzielać !! może i masz wiedze ale nie masz w ogole podejścia do 2 osoby. zajmij się swoimi kotami i nie denerwuj ludzi albo przejdź szkolenie jak rozmawiać z 2 osoba !!
proszę jaka rynsztokowa kultura osobista .... godna poleceniaEla_P pisze:sunshain pisze:jak nie jest to zarejestrowana legalna hodowla to po co rozmnażać dachowce (co jest niezgodne z obowiązującymi przepisami) .... czekam aż żywot tych pseudo stowarzyszeń też zostanie ukróconyMagnetoo pisze:Mogą być różne przyczyny, a dlaczego od razu kastrować? Bez sensu.
a ja czekam az psudohodowle zarejestrowane zaprzestana tej działalności !! na wystawie piękny kociak a w domu kot w klatce trzymany. ogarnij się człowieku i przestan się udzielać na forach bo naprawdę czytam ja i inni czytają ciebie i jedno możemy ci poradzić - przestan się udzielać !! może i masz wiedze ale nie masz w ogole podejścia do 2 osoby. zajmij się swoimi kotami i nie denerwuj ludzi albo przejdź szkolenie jak rozmawiać z 2 osoba !!
zarzucasz mi, że trzymam koty w klatce wiesz co grozi za pomówienia
oby każdy człowiek żył na takim poziomie jak moje koty czego i Tobie życzę
stać Ciebie na ubliżanie innymEla_P pisze:nie rozumiem... ktoś zadaje pytanie o martwego kociaka itd. a ktoś odpowiada wysterylizuj/wykastruj ... masakra !!
powtórzę - rynsztokowa kultura osobista
Jutro zgłaszam sprawę na policję - mam print screen nauczka za pomówienia i kłamstwa
-
rozmnażanie dachowców jest niezgodne z prawem? a to ciekaaawe...
po co kastrowac koty niehodowlane? Bo i tak zbyt wiele tych stworzen cierpi w schroniskach.
Kazda niewykastrowana i rozmnazana bez wyobrazni kotka to setki kolejnych kotow, z ktorych przynajmniej czesc ma duze szanse na to, zeby stac sie zwierzetami bezpanskimi, ginacymi pod kolami samochodow, teskniacymi za cieplym katem w schroniskach, nie mowiac o samej kotce, ktora w rekach osoby nie majacej wyobrazni i nieprzygotowanej teoretycznie do przyjscia na swiat maluchow (a wyzej zadane pytanie o tym jak najbardziej swiadczy) jest narazona na realne cierpienie, zagrozenie zdrowia jak i zycia. I ten, kto twierdzi, ze niekontrolowane rozmnazanie zwierzat ( nie wazne psow, czy kotow) jest rzecza jak najbardziej na miejscu jest osoba pozbawiona wyobrazni i tak naprawde nie majaca dla nich szacunku.
Nie mowiac o pomawianiu innych o rzeczy nie majace miejsca i uzywaniu wulgarnego jezyka na publicznych forach, co swiadczy dodatkowo o ignorancji i prostactwie.
Kazda niewykastrowana i rozmnazana bez wyobrazni kotka to setki kolejnych kotow, z ktorych przynajmniej czesc ma duze szanse na to, zeby stac sie zwierzetami bezpanskimi, ginacymi pod kolami samochodow, teskniacymi za cieplym katem w schroniskach, nie mowiac o samej kotce, ktora w rekach osoby nie majacej wyobrazni i nieprzygotowanej teoretycznie do przyjscia na swiat maluchow (a wyzej zadane pytanie o tym jak najbardziej swiadczy) jest narazona na realne cierpienie, zagrozenie zdrowia jak i zycia. I ten, kto twierdzi, ze niekontrolowane rozmnazanie zwierzat ( nie wazne psow, czy kotow) jest rzecza jak najbardziej na miejscu jest osoba pozbawiona wyobrazni i tak naprawde nie majaca dla nich szacunku.
Nie mowiac o pomawianiu innych o rzeczy nie majace miejsca i uzywaniu wulgarnego jezyka na publicznych forach, co swiadczy dodatkowo o ignorancji i prostactwie.
Ostatnio zmieniony 19 września 2013, 22:47 przez agpol, łącznie zmieniany 1 raz.
bany rozdane - proszę o kulturę wypowiedzi.
Do Ela_P :
sunshain, jaka jest, wiemy: niezłomna, bezkompromisowa i czasem ...wredna Mnie też nie zawsze podobają się jej wypowiedzi...
Ale ...ma rację ! pisząc:
sunshain, jaka jest, wiemy: niezłomna, bezkompromisowa i czasem ...wredna Mnie też nie zawsze podobają się jej wypowiedzi...
Ale ...ma rację ! pisząc:
A Ty jesteś , delikatnie mówiąc, niekulturalna. Wstyd!sunshain pisze:masz nauczkę wykastruj kotkę
-
- Informacje
-