Swego posta umieszczam na dwóch forach - psim i kocim.
Za czas jakiś przeprowadzę się do domu, a ze mną mój pies. W niedalekiej przyszłości przybędzie tam kot. Mały kotek. Szukam pomocy, podpowiedzi, jak przygotować psa na przyjęcie nowego gościa. Pies to 7-letni ON-ek, raczej obojętnie reagujący na koty, lecz to się dzieje na zewnątrz, a tu kot będzie domownikiem. Jak tu być mądrym?
Jak pies z kotem
Wszystko zależy jaki pies jeśli sie słucha oswajaj go z kotem.Z początku podchodź do niego z nim tak żeby sie oswoił jeśli nie ciągnie psa do "zabawy" kotem to powinny sie polubić. Oby kotek nie widział w psie wroga to też może być problem moje koty żyją z Psami w zgodzie ale niestety tylko te moje obce nie mają czego szukać.
A mój pies goni wszelkie koty podwórkowe, uciekające przed nią. A na klatce często spotyka koty sąsiadki i oni się uwielbiają. Nie ma żadnego szczekania i gonienia kotów, tylko machanie ogonem i koty przychodzą się ocierać o moją psicę. Myślę, że ona bardzo chciałaby mieć własnego kota w domu. Niestety kuweta mnie odstrasza - zapach i konieczność czyszczenia tego jest dla mnie nie do przejścia.
-
tez mam pozytywne doświadczenia wspólnego chowu psa z kotem.
-
- Informacje
-