Czy to urojona ciąża?

Dyskusje związane z hodowlą kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

ulajarosz3

25 września 2008, 20:22

Strasznie pilna prośba o radę.
:( 6 tygodni temu kotka była kryta (syberyjska).Po 3 tygodniach poczerwieniały jej sutki i tak jest do dzisiaj. Chyba wycieka z nich mleko,bo na sierści zauwazyłam drobniutkie kruszące się skorupki. Kotka zwiększyła swoją masę o 800g (przez te 6tygoni).Je jak smok-tzn.to co jej do tej pory starczało na 1dzień starcza na 1/2dnia lub 3/4 dnia.
Brzuch jej sie powiększył,ale przy takim skoku wagi to normalne.Jest też napięty.
Nie chciałabym iść z nią do lekarza,bo b.się tym stresuje. Czy ona jest w ciąży?Bardzo mi zależy na tym bo była juz kilka razy u kocura,ale bez efektu. :?
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

28 września 2008, 22:33

zrób usg wszystko wyjdzie co się dzieje z kotem. Choć w czasie pierszego miesiąca ciąży nie powinno pojawiać się mleko.
SIB

01 października 2008, 19:16

ulajarosz3 pisze:bo na sierści zauwazyłam drobniutkie kruszące się skorupki
To raczej nie jest objaw pojawienia się mleka, a efekt łuszczenia sie skóry (stara skórka pęka i schodzi, ponieważ sutki powiekszają się). Wszystkie objawy wskazują wiec na to że się udało :) Ale pewność da tylko USG oczywiście. Choć jeśli jest wszystko ok, ja bym poczekała jeszcze troche, wkrótce powinnaś widzieć pierwsze ruchy kociąt.
SIB

11 października 2008, 12:07

I jak? :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje