Strasznie pilna prośba o radę.
6 tygodni temu kotka była kryta (syberyjska).Po 3 tygodniach poczerwieniały jej sutki i tak jest do dzisiaj. Chyba wycieka z nich mleko,bo na sierści zauwazyłam drobniutkie kruszące się skorupki. Kotka zwiększyła swoją masę o 800g (przez te 6tygoni).Je jak smok-tzn.to co jej do tej pory starczało na 1dzień starcza na 1/2dnia lub 3/4 dnia.
Brzuch jej sie powiększył,ale przy takim skoku wagi to normalne.Jest też napięty.
Nie chciałabym iść z nią do lekarza,bo b.się tym stresuje. Czy ona jest w ciąży?Bardzo mi zależy na tym bo była juz kilka razy u kocura,ale bez efektu.
Czy to urojona ciąża?
zrób usg wszystko wyjdzie co się dzieje z kotem. Choć w czasie pierszego miesiąca ciąży nie powinno pojawiać się mleko.
To raczej nie jest objaw pojawienia się mleka, a efekt łuszczenia sie skóry (stara skórka pęka i schodzi, ponieważ sutki powiekszają się). Wszystkie objawy wskazują wiec na to że się udało Ale pewność da tylko USG oczywiście. Choć jeśli jest wszystko ok, ja bym poczekała jeszcze troche, wkrótce powinnaś widzieć pierwsze ruchy kociąt.ulajarosz3 pisze:bo na sierści zauwazyłam drobniutkie kruszące się skorupki
-
- Informacje
-