Małe spostrzeżenie.
Szukałam kotka syberyjskiego. Miałam szlachetny zamiar zakupów w hodowli. Przy okazji googlowałam sobie numery tzw pseudo hodowców (tych złych, co okropnie traktują zwierzęta i nie zapewniają im rodowodów) i od czasu do czasu, po wpisaniu takiego numeru ukazywała mi się strona profesjonalnej hodowli. Takiej pod szyldem RASOWY= RODOWODOWY. Czasem były to hodowle rodowodowych psów. Straciłam zapał do zasilania ich konta 1500 zł.
Nie każda hodowla z papierami jest Hodowlą przez duże H.
Proponuję poszukać w klubie rasy (syberyjczyki mają w Polsce co najmniej dwa kluby, sibcatclub i sibportal.pl) i zebrać opinie o wybranej hodowli, a potem samemu ją odwiedzić, zanim się ostatecznie zdecyduje na zakup kota.
Proponuję poszukać w klubie rasy (syberyjczyki mają w Polsce co najmniej dwa kluby, sibcatclub i sibportal.pl) i zebrać opinie o wybranej hodowli, a potem samemu ją odwiedzić, zanim się ostatecznie zdecyduje na zakup kota.
Albo ja czegos nie rozumie albo post ten jest w swojej formie strasznie metny . Tak naprawde o co chodzi autorowi ?
-
- Informacje
-