Hej,
słuchajcie mam koci problem, ktoś wyrzucił kotkę z domu u mnie pod blokiem a teraz ta ma małe kociaczki i strasznie jest mi żal tych kotków teraz w zimę, są 3 śliczne około miesięczne kociaczki i mama , które kryją się przed mrozem w pomieszczeniu gospodarczym na osiedlu gdzie wcale nie jest ciepło więc i nie mam jak tam wejść(jest zamykane) aby zrobić im styropoiane pokrycie do spania... ani dać jeść czy pić, boje się, że sobie nie poradzą- ja ich wziąć nie mogę ponieważ mam psiaka który nei jest tolerancyjny....
Jestem ze śląska, chętnie pomogę poszukać im domów jednak czas nam ucieka- nie sądzę, telefon do srchorniska jest ostatecznym pomysłem... kontaktowałam się z aktyuwnymi fundacjami jednak każda ma kotów o wiele za dużo i nie są w stanie mi pomóc.
Proszę pomóżcie jeśli nie zaooferować dom tymczasowy to pomoc w szukaniu dla nich domów
Magda i Alfi
bezdomne kotki
-
Na schronisko też nie bardzo można liczyć, jest teraz bardzo ciężki sezon i bidule są obciążone, może faktycznie facebook, znajomi, ogłoszenia na kocich forach i tablicach.
Trzeba kotom zrobić zdjęcia a następnie zamieścić ogłoszenia gdzie tylko się da - na facebooku, gumtree, tablica itp. Małe kociaki teraz łatwo znajdują domy.
Jeżeli w tym pomieszczeniu jest zimno, to warto tam wstawić budkę styropianową ze ścinkami polaru w środku.
Jeżeli w tym pomieszczeniu jest zimno, to warto tam wstawić budkę styropianową ze ścinkami polaru w środku.
Warto spróbować zamieścić ogłoszenie w lokalnych gazetach, nawet tych bezpłatnie rozdawanych i w lokalnych portalach internetowych. Takie miejsca dziennie odwiedzają tysiące osób z danego miasta/regionu. Może być to skuteczniejsze i prędzej zauważone, niż ogłoszenie na Facebooku. Warto jednak uderzać do wielu miejsc. Im więcej ogłoszeń tym więcej czytających te ogłoszenia
kiedyś działało forum adopcyjne na www.miau.pl, teraz chyba faktycznie najlepiej jest przez Facebooka, bo najłatwiej jest dotrzeć do ludzi.
Dział adopcyjny na MIAU jeszcze działa - tzn. i jest, i wziąż pojawiają się tam osoby szukające kotów.Feainn pisze:kiedyś działało forum adopcyjne na http://www.miau.pl, teraz chyba faktycznie najlepiej jest przez Facebooka, bo najłatwiej jest dotrzeć do ludzi.
Ale z moich obserwacji widzę największą skuteczność na Fb. Choć pewnie i to kiedyś się zatka.
Ale nie wystarczą proste ogłoszenia - trzeba zrobić wydarzenie, promować je wśród znajomych, na różnych stronach i grupach linkować, robić zdjęcia, dodawać nowe, dbać, by wątek żył, etc. Sporo zachodu, ale równocześnie jest to właśnie zaleta Fb - bo w tradycyjnych ogłoszeniach wywiesza się anons i się czeka; najwyżej można ponawiać ogłoszenia. Na Fb sprawa wciąż żyje i pozwala ludziom zbliżyć się emocjonalnie z ogłaszanym zwierzęciem.
-
ludzie nie maja serca na tablica.pl terz ogłaszaja
- Furia i Afera
co w ogóle z kociakami teraz się dzieje?
-
nic tak nie zachęca do adopcji jak zdjęcie takie smutnego biedaka. wszystkie ogłoszenia koniecznie ze zdjęciem.
-
jak jeszcze nikt ich nie zabrał z tego miejsca to albo...albo są już takimi dzikusami że nie łatwo będzie je wyłapać