Rudzinek-Bazyl,Psotnica-Lola,wymarzony Jack i Kurczak Ralf

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

zoltazaba

27 czerwca 2012, 10:15

Ja w życiu chyba się nie odważę na kocią kąpiel. Zresztą przy króciutkiej sierści naszych futrzaków nie grozi mi to.
Rudasek rzeczywiście wyprzystojniał.

Co do spotkań- ja też zapraszam!!! I chciałabym usłyszeć co powiecie po porannym peelingu Erwina- dzisiaj, po nocy na lekach napotnych, mam dokładnie umytą szyję i czoło :roll: Brrr :twisted:
Hedwa

27 czerwca 2012, 10:32

Powiem Wam szczerze i chyba już nawet o tym pisałam, że wszystkie nasze koty z wyjątkiem Manci, która kąpieli nie wymaga zachowują się podczas całego tego zabiegu bardzo grzecznie! Stoją grzecznie, nie próbują wyskakiwać a ciepła woda z prysznica bardzo je uspokaja. Pamiętam jak przymierzałam się do pierwszej kąpieli... Na pierwszy ogień szedł chyba Bazyl :D Ubrałam 2 bluzy z długim rękawem i rękawice bo myślałam, że będzie się rzucał. Jakież było moje zdziwienie kiedy po wstawieniu go do wanny kot ani drgnął :shock: MCO z reguły bardzo lubią wodę więc może to dlatego. A jak komicznie wyglądają mokre :lol: kot nagle zmniejsza się o połowę :lol: :lol:
Hedwa

27 czerwca 2012, 10:37

a jeszcze mi się przypomniało jak kąpaliśmy pierwszy raz Jacka :lol: Jako że nie wiedziałam jak się zachowa poprosiłam swojego Maćka o pomoc tzn. żeby mi go przytrzymał w wannie okazało się, że nie taki diabeł straszny i kocio stał grzecznie ale Maciek na wszelki wypadek lekko go podtrzymywał patrząc mu wtedy głęboko w oczy :roll: a Jack jak to Jack spojrzenie ma zabójcze i co chwilę tylko słyszałam Maćkowe - Kaśka weź szybciej bo on chce mnie zabić :lol: :lol: :lol:
CobraWro

27 czerwca 2012, 11:05

no to super :)... będę musiał kiedyś sprawdzić na Chice, w sumie do kabiny po prysznicu sama wchodzi i moczy sobie furto pozostałością wody która jest w brodziku :)
biedronka87

27 czerwca 2012, 16:40

ja ostatnio naszą musiałam wykąpać no i po włożeniu do kabiny prysznicowej kombinowała jak uciec,ale jak tylko przyłożyłam słuchawkę do niej uspokoiła się,potem położyła :mrgreen:

a tak na marginesie,planujemy zakup 3 kota 8)
Hedwa

27 czerwca 2012, 16:50

biedronka87 pisze:a tak na marginesie,planujemy zakup 3 kota 8)
oooo :) super! też egzotyka czy tym razem inna rasa? :)
Awatar użytkownika
Furia i Afera

27 czerwca 2012, 20:10

No cudne fotki, nic dodać nic ując :)
Hedwa

27 czerwca 2012, 20:54

Dziękować, dziękować :roll: :D
asiryś

27 czerwca 2012, 20:55

Jaki Bazylek gładziutki :shock: :D !Umaszczenie idealne!
A Diabeł, coż, zawsze sie śmieję, jak go widzę :D . Ot cudak :wink: Oj, coś czuję,że jak nabierze męskich cech, będzie tym typem groźnie patrzącego kocura- brzydala. Czyli to, co lubię :wink:
Ja raz kapałam Rysia i chyba nigdy więcej ( był taki nieszczęsliwy :( ). Chociaż jego zapach pozostawia wiele do zyczenia :roll: Włosy z jego grzywy często nieopatrznie lądują w jego buzi, a rozkładająca się slina/resztki jedzenia wiadomo, jak "pachną" 8)
MonikaMroz

28 czerwca 2012, 11:27

Ja nie kąpię Miluni. Ona sama włazi do brodzika. jeszcze takiego kota pchającego się do wody i do lodówki czy zamrażalki nie widziałam. Mój kot jest wyjątkiem. Bo koty podobno są ciepłolubne. A Mili woli zimno, choć sama zawsze jest gorąca :mrgreen:
Awatar użytkownika
shenandoh87

28 czerwca 2012, 12:52

Nie jest takim wyjątkiem :D - bo mój Browar na przykład jak tylko otworzą się drzwi od łazienki to od razu czai się aby się wprosić i najczęściej wskakuje do wanny - parę razy był kąpany nawet - bo jak był mniejszy to czasem jak się załatwiał to miał brudną dupkę :D i nie narzekał powiem. Ostatnio jak narzeczony się kąpał i mu wpadł do łazienki to chyba z dobre 20 min próbował złapać strużki wody co z prysznica lecą :D Ale mieliśmy wtedy ubaw :D
Awatar użytkownika
Esme

28 czerwca 2012, 18:26

asiryś pisze: No to Esme miałaby najdalej :P
Esme zawsze ma najdalej. Na wszystkie koncerty Garou też jechałam z "końca świata" :twisted:

Oba kociaki słodkie, ale Bazylka bym chyba zjadła... :roll: On jest pieknie umaszczony. Czy to jest pregowanie klasyczne?, bo nie bardzo sie na tym znam :roll: Mój Kocia jest chyba cętkowany.
Hedwa

28 czerwca 2012, 21:15

Esme tak to jest klasyczne pręgowanie :)
tu masz trochę info o pręgowaniach :) http://nfo.pl/nfo/kolory
biedronka87

02 lipca 2012, 14:28

Hedwa pisze:
biedronka87 pisze:a tak na marginesie,planujemy zakup 3 kota 8)
oooo :) super! też egzotyka czy tym razem inna rasa? :)
właśnie się zastanamiam :mrgreen:
Hedwa

03 lipca 2012, 13:11

Hej :)
Upały dają się nam wszystkim we znaki. Koty chodzą z kąta w kąt i szukają sobie chłodnych miejsc, w których mogłyby się położyć. Najbardziej oblegana jest szklana ława i płytki w kuchni :roll: Płytki balkonowe są tak nagrzane, że są be! Dobrze jest też położyć się pod drzwiami łazienkowymi bo tam lekko ciągnie z pionu i jest chłodniej :roll: Jack dziś dostał głupawki od tego upału, położył się pod drzwiami balkonowymi i zaczął się taczać :lol: Nagrałam filmik w wolnej chwili wrzucę :) Biedne te koty oj biedne i my też! Ostatnio zastanawiamy się z Mackiem nad kupnem klimatyzatora do domu :roll: Wiatraka włączyć nie możemy bo wzbija w powietrze wszystkie kłaki :roll: :lol:
ODPOWIEDZ
  • Informacje